Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Arthur Travers Gillies var en jazzpianist fra Cape Town, som lenge var basert Hundvåg i Stavanger. Han ble beskrevet som et musikalsk fyrverkeri.

Arthur vokste opp i en musikalsk familie. Han begynte å formidle sine inntrykk gjennom musikken, da spesielt ved bruk av pianoet. Opptredener på diverse show og nattklubber ble raskt levebrødet.

Med musikk-og-reiselopper i blodet, var Gillies ivrig etter å utforske nye steder, samt treffe nye mennesker. Dermed forlot han hjemstedet.
På to år haiket Gillies fra Sør-Afrika til Sverige. På veien fikk han tilfeldige jobber, gjerne som erstatning for andre entertainere. I Stockholm var det en nattklubbjobb som fristet. I Sverige holdt han til i 5 år.

Gillies ankom ankom Stavanger 1967, hvor han fikk jobb som pianostemmer ved Dahls musikkforetning. Arthur ble en viktig del av byens hjazzmiljø, og samarbeidet mye med lokale musikere innen sjangeren. Han ble kjent som en fargerik og energisk utøver, som fremførte musikken med følge av god humor.

Arthur Gillies pianospilling har blitt beskrevet som uortodoks med store taktskiftninger. Han trakk seg noe tilbake fra Stavangers musikkliv da apartheidregimet ble oppløst, og han besøkte familien i Cape Town.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙