Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Diskoteket Betzy var et populært danse og konsertsted i Haugesund på 80-tallet.

Betzy fikk lokaler Sørhauggata 131. De åpnet dørene i 1985, og Gudvin Selås fikk jobben som daglig leder i april dette året. Tidlig kontaktet han Hanne Krogh får å få Bobbysocks til å besøke stedet. Selv om den populære duoen ikke holdt noen opptreden her, la et godt besøk grunnlag for at Betzy skulle bli et flott konsertsted.

Betzy var blant de første utestedene i Norge til å ukentlige live konserter på hverdager. Hver torsdag spilte lokale, nasjonale og internasjonale band opp til konsert. Selås fikk tak i de da ukjente bandene Dance With a Stranger og DeLillos . Betzy var det første stedet bandet Tomboy spilte på , utenfor Bergen .Soul-jazz gruppen Chipahua var her i den perioden både Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen og Sidsel Endresen var med i bandet. Også band på vei nedover spilte på Betzy. Den engelske rockegruppen Sweet, som var over glansdagene, skulle spille på Betzy. Dette ble da avlyst når vokalist Brian Connelly var overstadig beruset.

Selås overga bestyrerjobben til Oddbjørn Gramstad i 1987. I 1989 begynte diskofeberen å synke i Haugesund, og i september dette året ble Betzy lagt ned.

Kilder

Historien om Haugalandet : 1980-tallet Forfatter Tor Inge Vormedal