Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bjørn Rabben

Etablert/født: 1970
Virksom: 2012

Bjørn Rabben

Trommeslager/perkusjonist, startet tidlig i Sola musikkkorps der han spilte skarptromme.
Han startet tidlig med å spille i band. En gjeng fra ungdomsskolen på Sola startet bandet
Elastic rock. Bandet bestod av Bjørn Rabben på trommer, Rune Risa på gitar, Sigurd Lund på gitar, Roald Nygård på bass, samt Tore Joa på vokal. Senere var han med i band som Ara Pacis - et band som hovedsaklig ble drevet av gitaristen, komponisten og arrangøren Allan Vigre.

Senere spilte han en del med jazzbassisten Trygve Wasa, saksofonist Duane Sutherland,
og en ung meget lovende gitarist Øystein Eldøy i Sutherland/Wasa Music Department.
Senere ble det ett og et halvt år med Bernad Jenkins (fra våren 1975 frem til jul 1976.)

Han flyttet så til Oslo og gikk et år på en musikklinje ved en folkehøgskole. Deretter gikk han på 3-årig videregående skole (50/50 artiumsfag og musikk), for så å studere slagverk på instrumentallinja på Norges Musikkhøgskole (4-årig studie).

Videre startet han piano/slagverk kvartetten K4 i 1984, samtidig med starten av Oslo Sinfonietta. Cikada duo 1988, og Cikada 1989. Cikada er et av Norges viktigste ensembler innen samtidsmusikk og er viden kjent for sine produksjoner. Cikada mottok blandt annet Nordisk råds musikkpris i 2005.

Bjørn var med å startet Point 4 i 2005 med Kenneth Karlsson, Jon Balke, piano og Ingar Zack og han selv med på slagverk.

Han blir flittig benyttet i Kringkastingsorkesteret, Operaen og div symfoniorkester.
Videre har han spilt i mer enn 20 år med Jens Wendelboes orkester, som medvirker i større TV-produksjoner som Lørdan, Spelemannsprisen og Momarkedet. Videre en god del studiojobber for film og diverse artister.

Plate utgivelser er det blitt rikelig av.

Bildegalleri