Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Blonde On Blonde

Etablert/født: 1986
Virksom: 1986 -1990

Stavanger-band som var spesielt aktive i perioden mellom Stavangerrock-bølgen og The September When. Uttrykket var sofistikert og rytmisk åttitalls-soul.

Bakgrunn for navnet

Navnet Blonde On Blonde ble tatt fra et av Bob Dylans album, men musikken var mer inspirert av artister som for eksempel Eurythmics. Senere skulle bandet havne i en navnestrid med duoen Blonde On Blonde fra Trondheim.

Oppstart

Keyboardisten Truls Birkeland, bassisten Fridtjof Holm og perkusjonisten Håkon Pedersen spilte sammen i bandet Kasko, et band som holdt til i Bekkefaret kirke. Kasko akkompagnerte deltakerne i en lokal talentkonkurranse, som ble vunnet av vokalisten [Janne Hagen]. Dette var spiren til Blonde On Blonde, som ble etablert i 1986.

Birkeland, Holm, Hagen og Pedersen fikk med seg trommeslageren Stene Osmundsen og gitaristen Jan Sverre Reinertsen, og dermed var bandet et faktum. Ikke bare bandet - Janne Hagen og Truls Birkeland var også gift en periode. Og Blonde On Blonde var strengt tatt duoen Hagen/Birkeland - bandet var akkompagnement.

Kort etter sluttet Holm, og bandet fikk inn den unge bassisten Gulleiv Wee.

Vårsleppet

Bandet presenterte seg for alvor for et større publikum våren 1987, da det sammen med to andre band, The Well og Red Tape arrangerte et "vårslepp" på To Trapper Opp på De Røde Sjøhus. Dette ble gjort for å gi beskjed om at det var noen band som satset seriøst i Stavanger nå når Stavanger-rocken lå med brukken rygg.

Bandet spilte såpass overbevisende at ryktene begynte å gå, og i årene som fulgte, tilfredsstilte musikerne gang på gang et stadig mer kresent live-publikum.

Plate-planer og slutten

Som alle andre hardtsatsende band ville også Blonde On Blonde gi ut plate, og allerede i 1987 begynte de på innspillingene i det nystartede West Audio Studio, der Birkeland jobbet som lydtekniker. Paolo Vinaccia var hanket inn som produsent.

I løpet av den lange perioden innspillingene varte, sluttet Reinertsen og ble erstattet av to gitarister, Geir Samsonsen og Arne R. Skage jr. Innspillingen gikk alt annet enn greit på grunn av musikalsk uenighet, og det endte opp med at alt som kom ut av det, var en singel, "Kissing", som kom ut sent i 1989.

Bandet holdt på en liten stund til, men ga seg i 1990. Birkeland dro etter hvert til Oslo, der han jobber som musikkprodusent, Wee, som i denne tiden spilte både i Blonde On Blonde og The Well, satset på The September When, det samme gjorde Osmundsen. Geir Samsonsen spilte med Reidar Larsen, men døde av kreft tidlig i 1991. Arne Skage skulle etter hvert overta Samsonsens plass hos Reidar Larsen.

Janne Hagen spilte først med Wee i sideprosjektet Snufflebugs, og senere i Janne Hagens Gospel Combo

Bildegalleri