Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Blue Moon ble startet helt tilfeldig i 1984.

En venn av Bjørn Elvik spurte om han var interessert i å bli med ham å spille i bryllup og på voksentreff. Elvik kjøpte så gitar og sanganlegg, dermed satte øvingen i gang. Etter et halvt år fikk de sitt aller første oppdrag, på Riska trekkspillklubb. Etter utstyret var rigget, fikk plutselig organisten nerver, og nektet å spille. Heldigvis var andre musikere til stede, så kvelden ble reddet.

Elvik hadde kjøpt dyrt utstyr, og ønsket å tjene det inn igjen. Dermed annonserte han i aviser etter en ny makker. En av dem som svarte var Gunvald Solberg, som spilte keyboard/trekkspill. Første spillejobb var et bryllup på Hotell Victoria. Keyboardet ble brukt under middagen, og trekkspillet under dansen. Debuten ble godt mottatt av gjestene.

Duoen tok flere bryllupsoppdrag, også i de kristelige, som ikke hadde dans. I de fleste av dem var Elvik også toastmaster. I den forbindelse tok han gjerne på seg parykk, kjole og høyhælte sko, og drev klappjakt på brudgommen for å få en dans.

Blue Moon har hatt en rekke spillejobber i Stavanger, Sandnes, Bryne. Ålgård, Kongeparken, Karmøy, Sola, Viste, Egersund, Sokndal, Jørpeland og Flekkefjord. Ellers har de spilt flere ganger for Riska Arbeiderlag. 1.mai 1990 var Thorvald Stoltenberg til stede. Han syns det var kjekt å høre arbeidersanger med trekkspill til.

I 1985 fikk duoen en telefon fra Jan Pedersen, om de ville i felleskap med andre band spille til dans under en direkte radiosending fra Atlantic Hall. Dette ble et av duoens store høydepunkter.

Etter hvert kom Karsten Aanestad med på trommer, og dermed ble Blue Moon en trio. Repertoaret har alltid vært slagere, evergreens, dansebandmusikk, vals, tango, polka og reinlender.

Gruppen har opplevd noen rare historier opp igjennom årene. På en fest i Kvinesdal ble det ett kvarters spilling, før en herremann ble forbannet på fruen, og begynte å kaste stoler etter henne. Og dermed var festen slutt.

I et bryllup i Stavanger ville brudgommen banke opp sin egen far. Det ble ikke klarlagt om bråket skyldtes alkohol, eller om det var for lite poteter til middagen. Uansett roet gemyttene seg heldigvis ned.

Medlemmene er også med i Graatassene.

Kilder

Det swinger på Sandnes