Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Country/folk duo basert i Sandnes.

Den akustiske duoen med tilholdssted i Sandnes har bena solid plantet i den amerikanske tradisjonsmusikken, men henter også inspirasjon fra mer moderne folk og americana. Tette vokalharmonier og instrumenter som autoharpe, tenorgitar og banjo leder tankene hen på Kentucky og Appalachene, og det sparsommelige lydbildet gir plass til melodier og stemninger som fort kan forsvinne i en tung produksjon.
Musikerne har reist mye i USA for å lære om oldtimemusikk og spilleteknikker fra tradisjonelle utøvere. Blant disse multiinstrumentalistene Evo Bluestein og Karen Mueller, og autoharpist og låtskriver Bryan Bowers, som de bodde hos en kort periode høsten 2017.
Siden oppstarten I 2014 har duoen gitt ut en EP-trilogi bestående av This Too Shall Pass (april 2016), Miniature Scenes of Sorrow (april 2017) og Decades of Silence (november 2017). Utgivelsene bygger på hverandre, musikalsk og tematisk.


Om den første Epen skrev Dust of Daylight “ Duoen fortjener den oppmerksomheten de kan få for dette prosjektet og kanskje kan det stimulere de til å gjøre noe mer i tiden fremover. En EP med fire låter er nesten litt for lite, så vi ønsker oss mer fra Bluebird’s Ghost. “ Oppfølgeren, Miniature Scenes of Sorrow, ble belønnet med ternikast 5 av Stavanger Aftenblad, under ingressen “På sitt beste så vakkert at det gjør vondt”. Dust of Daylight sammenlignet EPen med det grammyvinnende lydsporet til Cohenbrødrenes “Oh Brother, Where Art Thou?”, og satte den på sin liste over de 20 beste norske utgivelsene i 2017. Den havnet også på Omstreiferes liste over de 15 beste utgivelsene I 2017, og er dessuten nominert til Spellemannsprisen 2017 i kategorien Country, som en av fire.
Bluebird’s Ghost består av Tale Egeberg Aasland (vokal/autoharpe/banjo) og Erlend Egeberg Aasland ( tenorgitarer/mandolin/kor).

Opplev musikken

Youtube

Kilder