Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bob Wire

Etablert/født: 1973
Virksom: 1973 -1985

Bob Wire ble beskrevet som en av de mest særegne gruppene på Haugalandet gjennom 1970-80 tallet.

Bob Wire ble opprettet i 1973 av frontfigur Nils Westerlund. Sjangermessig gikk de under progressiv rock. All musikk og lyrikk sto medlemmene for selv, men Westerlund fremsto som primusmotor. Mange folk var innom gruppen i løpet av dens levetid.

Originalbesetningen var Nils Westerlund (sologitar) Asbjørn Våge (bass), Bjørn Johannessen (vokal), Oddleif Weyer (trommer, sang, ) , Ivar Rudi (vokal, munnspill, perkusjon) og Håkon Eidesen (saksofon, keyboard). Alle hadde erfaringer fra mindre husband, som Mac Truck og Hunchback Harry.

Bob Wire drev ikke med kopiering, men innrømte at de fant inspirasjon i Mahavishnu, Roxy Music og Jethro Tull. Tekstene var gjerne samfunnskritiske, samt kunne svippe innom temaer som døden og framtiden. Westerlund skapte et verk som het «Leeckr», som omhandlet en fantasiverden som ville tatt to og en halv time å fremføre. Ivar Rudi lagde illustrasjoner til dette. Dessverre rakk det aldri å bli fremført i sin helhet.

Ved utgangen av 1976 besto Bob Wire av: N. Westerlund (gitar, saksofon), O. Weyer (trommer), Hans Jacob Aaronsen (bass) og Øyvind Staveland (fiolin). De fortsatte den ukommersielle ruten, med å skifte stilen til moderne jazz. Dette kjøpte ikke spillejobber, men gruppen fikk blant annet opptre under en skoledans på Haugesund gymnas. På slutten av tiåret tok bandet en pause.

På åttitallet gjenoppsto Bob Wire, som nå døpte seg om til en «jazzrock-kvartett». Bandets siste besetning var som følger: N. Westerlund (gitar), Kjell Eliasson (bass), Ø. Staveland (fiolin), Tore Jamne (trommer). På midten av dette tiåret møtte et av Haugesunds mest særegne band sitt endelikt.

Andre medlemmer:
tangenter: Frode Danielsen
Johan Jansen-bass

Bildegalleri

Kilder

Historien om Haugalandet: 1970-tallet-Tor Inge Vormedal