Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bodil Victoria Arnesen er en sopran fra Sokndal..

Arnesen har opptrådt i mange land i Europa , Asia og Amerika med kjente orkestre og dirigenter blant andre Colin Davis og Mariss Jansons.

Etter en solokonsert i Alice Tulley Hall ved Lincoln Center, skildret avisen The New York Times om hennes fremføring: En norsk sopran med fløyelsbløt stemme og med ynde i tolkningen.

Arnesen har et repertoar innen opera og oratorium. Hun behersker Johan Sebastian Bachs kantater og moderne romantisk musikk og annet som har med det romantiske repertoaret å gjøre, som omfatter mye av det orkester-symfoniske repertoaret for sopraner.[trenger referanse] Dette gjelder også verker av Richard Strauss, Vier Letzte Lieder, Mahlers 4 symfoni og Andrew ILoyd Webbers Requiem.

Rollefag som hennes stemme gjennom tiden har vokst seg inn i, kan her nevnes som eksempel Agathe i «Der Freischütz», Grevinnen i «Figaros Bryllupp» og Giulietta fra «I Capuleti e i Montecchi».

Arnesen har deltatt på operafestivaler i flere land og hatt roller i Mozarts Operaer som Blondchen i Bortførelsen av Seraillet i El Salvador med operakompaniet fra Semper Opera Dresden, roller i Hänsel und Gretel som Taumännchen og Barabarina i Figaros Bryllupp i München. I Bergen har hun gitt flere solo konserter på Trollhaugen der hun også mottok Grieg prisen. Arnesen har også gitt opptredener under Festspillene i Bergen der hun blant annet sang rollen som Bertha i Barbereren fra Sevilla og ellers samarbeidet med Opera Bergen i produksjoner som Carmina Burana, Tryllefløyten og Suor Angelica av Puccini.

Bodil Victoria Arnesen har også sunget flere solo Album med både Sindings Sanger, Mendelssohn sanger og Griegs sanger som ble utgitt på Naxos. I tillegg har fun deltatt på flere innspillinger som solist med Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin.Disse innspillingene omfatter både ungdomsverker av Richard Strauss og de krevende sopran partiene med omfattende koloratur i Beethovens Kaiser- kantaten- Empereror cantatas. Kantatene heter Auf die Erhebung zur Keiserwürde Leopold II og Kantate Auf den Tod Joseph II. Dessuten medvirket Bodil Victoria Arnesen i Syngespillet «Des Esles Schatten» som skikkelsen Gorgo i samarbeid med den kjente skuespilleren Sir Peter Ustinov.

Hun har vunnet en rekke musikkpriser. Blant dem er Kirsten Flagstad Pris, Grieg prisen, ARD prisen i München, Mirjam Helin musikkonkurranse for sangere i Helsinki og vunnet Robert Schumann Prisen. Hun har også mottatt Edwin Ruud stipendet og vært støttet av Statoil som hovedsponsor, mottatt pris fra British Petroleum og er en av vinnerne av Shell Prisen.

Hun har tatt musikkstudier ved Universitetet i Stavanger avdeling kunstfag (1986–91 som dengang het RMK) og ved operaen i München (1991–93).[

Arnesen har hatt opera- og konsertengasjementer i Europa, USA og Asia og gjort flere kritikerroste musikkalbuminnspillinger.

I barndommen hadde Bodil en trio sammen med sin mor og søster.

Kilder