Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Briller var et ungdomsband fra Haugesund som fremhevet det kristne budskapet.

Briller ble dannet i forbindelse med opptredener under KFUM og KFUK i 1981, med utspring fra Keystone Singers . Hovedmannen bak prosjektet var Helge Martin Framnes , som tidligere hadde deltatt under disse arrangementene som sanger og poet. Dette førte til dannelsen av et band som holdt flere suksessfulle konserter. Musikken ble beskrevet som enkel, upolert rock, blandet med litt blues og soul.

Bandnavnet kom av at de ville få publikum til å «se» Jesus bedre gjennom sin formidling , eller rett og slett at de kunne vise frem noe som var viktig for dem, nemlig det kristne frelsesverket . Framnes holdt gjerne vitnesbyrd mellom låtene. Her ble det fremhevet at kristendommen ikke bare bydde på tristhet og kjedsomhet, men glede.

Briller la mye i sine opptredener, gjerne med lys og bildeshow. Vokalist Framnes skrev hovedsakelig bandets materiale, samtidig som de gjerne kunne gjøre coverlåter av band/artister som Larry Norman, Pink Floyd. Gruppen gjorde en versjon av Normans «Let it be» ,som Framnes oversatte til norsk.

Briller spilte flere konserter. Blant annet arrangerte de gospelkonsert på Frakkagjerd , samt opptrådte på nattklubber, kristenrusskroer osv. I 1983 arrangerte Briller konserten «Laiv and let live» sammen med andre kristne lokale band i Vegskille og Seier. Her fulgte det med et 12-siders hefte med presentasjon av gruppene , sangtekster , dikt og artikler. Dette skulle bli utgangspunktet for en kristen avis med samme navn som konserten.

Briller skiftet senere navn til Set For Sunset.

Briller besto av:
Helge Martin Framnes-vokal
Lars Øyvind Strand-gitar
Nils Gunnar Nordbotten-gitar
Sissel Backmann-bass
Øyvind Hitsøy-trommer
Svein Arne Persson-piano
Vigleik Dueland-trommer

Se også: Framous, Wholy Martin

Bildegalleri

Kilder

Haugesunds avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙