Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Cato Thorsen

Etablert/født: 1972

Trubadur, toastmaster, quizmaster, musiker, vokalist og tilrettelegger for diverse arrangement for bedrifter og privat.

Cato Thorsen fikk sin første gitar allerede som 14-åring, og ble raskt tatt inn i varmen av bassist Jon Sjøen og trommeslager Roger Thorsen, og bandet Damage var en realitet. Egen låter og cover-låter, og deltakelse i Haugesundsmesterskapet i Pop/Rock. En del konserter for venner og kjente på Håvåsen Skole og Melis Fritidsklubb. Ungdommen var preget av diverse band, og med det fellestrekk at det helst skulle være et litt merkelig/rart band-navn: Slainte Mhath, Judas Jomp, Plastica, PetterSnusBand for å nevne noen. Etterhvert medlem av bandet PetterSnusBand, sammen med Thor Magnar Thorsen, Stig Harald Valnumsen, Lars Jacobsen og Morten Pettersen. Vant da Haugesundsmesterskapet i Pop/Rock i 1989.

Etterhvert ble det mer og mer trubadering og mindre band, og har jobbet som trubadur siden omtrent 1990 i større eller mindre grad. Drev også duoen "Cindy" sammen med Thor Magnar Thorsen.

Ølskvetten Mannskor var et sideprosjekt med flere musikere fra Haugalandet, det ble med to konserter på Dikselen, men kjekt så lenge det varte. Var med å danne rockebandet Ten Tons i 2000.

Cato Thorsen driver fremdeles som trubadur, men kan også stille med band om det påkrevd.Han kan for eksempel lage et opplegg med en rundtur i gater og smau i Haugesund. Turen kan ha et seriøst og orienterende preg, eller hovedvekten kan ligge på å rett og slett ha det gøy noen timer i Haugesund.