Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Cecilie Grundt er en saksofonist og komponist fra Stavanger, som er utdannet fra Jazzlinja i Trondheim

Saksofonist og komponist Cecilie Grundt vokste opp i Stavanger. Familien hennes pleide å lytte til både klassisk og
jazz fra platesamlingen deres, og hun ble i tidlig alder introdusert for musikken til Dexter Gordon og Charlie Parker.Ikke rart hun begynte å spille altsaksofon i en alder av ni.

Grundt tok timer ved Stavanger Kulturskole mens hun spilte i forskjellige korps, hvor hun ofte opptrådte som solist. Cecilie spilte både alt- og sopransaksofon i en alder av 14, før tenoren ble hennes besettelse noen år senere. Hun lyttet nøye til en rekke jazzinnspillinger, og spilte ofte sammen med dem. Hun nevner John Coltrane, Sonny Rollins og Jan Garbarek som sine viktigste påvirkninger fra denne tiden.Mens Grundt gikk det siste året på videregående tok hun timer ved Institutt for Musikk Og Dans i Stavanger,

I tillegg til sine egne prosjekter, har Grundt spilt med band som Trondheim Jazzorkester & Come Shine, Starlight Bigband og Bjergsted Jazzensemble. Som komponist og bandleder har arbeidet hennes blitt beskrevet som originalt og kreativt, og som viser et bredt spekter av stilreferanser og inspirasjoner. Musikken er en smeltedigel av lyriske melodier, frie spontane partier, svingende amerikansk jazz, samtidsmusikk og folkemusikk.

Cecilie Grundt Quartet spiller originale komposisjoner av Cecilie, og består av Vigleik Storaas på piano, David Andersson på bass og Martin Mellem på trommer.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeInstagram