Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Constant Rain

Etablert/født: 1995

Constant Rain er et jazzband fra Haugesund. Deres stil betegnes som utadvendt og publikumsorientert.

Bandet ble stiftet en regntung dag i Mars 1995 av en vennegjeng som tilfeldigvis sang i samme kor. Konseptet hentet ide og inspirasjon fra Sergio Mendes & Brasil 66 og med samme besetning. Den aller første låten som ble øvd inn var nemlig "Chove Chuva"/"Constant Rain" av brasilianeren Jorge Ben. Dermed ble dette navnet på bandet.

Uttrykket passer godt på gruppens utvikling de første 2 årene. De øvde inn alle slags låter som de likte fra gamle pop-svisker via Jan Eggum og The Beatles til lyrikk-og-musikk alt mens latino-jazzen til Brasil 66 ble videre utforsket. Etter hvert ble det byggett opp et repertoar av Standard Swing Jazz og Bossa Nova. Spillejobbene varierte fra krokvelder til firma- og foreningsfester.

Gjennombruddet kom med Sildajazzen 1997. For anledningen hadde de hyret inn den unge dyktige saksofonisten Karl Christian Grønhaug som de fant i Haugaland Storband. Senere snuste de opp ungarsk-bergenseren Zoltan Vincze som ble alternativ gjeste-solist, også han på saksofon. Bandet har uav brutt hatt oppdrag for Sildajazzen og andre jazz evenemanger i Haugesund med vekselvis Karl Christian og Zoltan. Dessuten en snartur til Bergen (Swing'n' Sweet) og et par kryssinger til Danmark og England.

De spiller både swing, standardlåter og bossanova, samt noen egenproduserte sanger. Bandet har fokus på vokalarrangementer og har to kvinnelige vokalister, i tillegg til at både gitarist og bassist er sangere. Bandet har en humørfylt og utadvendt stil, og legger stor vekt på å skape god stemning på sine konserter.

Medlemmer:
Sigurd Mølstre - Trommer

Trond Sandnes - Piano

Helga Hågenvik - Vokal og perkusjon

Hans Jørgen Josephsen - Bass

Borghild Aursland - Vokal og perkusjon

Lasse Haugen - Gitar og vokal

Gjestesolister :
Karl Christian Grønhaug - Saksofon

Roy Strømø - Trompet

Kilder