Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Dark Nights (originalt Hell Nights) var en hardrock/metal -konsertserie i Stavanger på 90 -tallet. Dette skapte kontroverser blant enkelte samfunn i byen.

Formålet med dette konseptet var å skape en scene for den hardere musikken i Stavanger, siden ikke alle spillesteder var like åpne for dette. Dette var et samarbeid mellom Teipen Media og UngVoX. Originalnavnet var «Hell Nights». Lokale politikere og Kirkens Bymisjon ville sette en stopper for konsertserien, siden de mente konseptet ga rom for satanisk budskap. Iniativtaker, lydinstruktør Tom Mortensen og konsertansvarlig Trond Haugen sa på sin side dette var kun ment som å gi et bredere tilbud til byens musikkliv.

Kommunaldirektøren sa nei til det pressen betegnet som «satanistiske vers». Bymisjonen og andre ville ikke ha noe de mente var satanistisk, rasistisk eller diskriminerende symbolisme. Navnet ble forandret til «Dark Nights».

Det første arrangementet med Gehenna og Agony ble en suksess, til tross for uttalelser fra kritikerne. Planen var å holde «Dark Nights» første lørdag i hver måned. Neste konsert ble med det britiske rockebandet Core.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis