Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Egersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Artistene som deltar kommer ofte tilbake år etter år i det vi kan kalle en festival dedikert til dem. Folk som du stort sett bare ser påtv farger bybildet disse dagene.

Scener:

Mungåt
På Mungåt får en servering som skulle passe både for den vanlige og den kresne. Dette gjelder både når en snakker om kultur og om øl. Ligger nær torget og er et koselig kjellerlokale.

Grand Scene
Ligger i kjelleren på Grand hotell og er en scene som er satt opp for revyer og større oppsetninger. De siste årene har stedet også blitt brukt som spillested for våre viseartister med stor suksess. God plass og ølsalget er lagt til naborommet så dette er ikke et forstyrrende element.

Hauen Kro
Hauen Kro er en koselig restaurant og utested som ligger sentralt nær torget i Egersund. Området Hauen er Egersund sin "middelalderby". Stedet grodde opp på egenhånd uten planlegging på siste del av 1700-tallet. Selv om husene har blitt restaurert flere ganger siden da er tuftene de samme. Hauen Kro har ikke så stor tilskuerkapasitet så her arrangeres mest pub-konserter. Scenen er plassert ute i gårdsrommet under tak.

Grandkjelleren
Dette konsertstedet egner seg veldig bra til intime konserter med 100-150 tilskuere. Lokalet ligger i kjelleren på Grand Hotell og har egen inngang.

Konsulatet
Nok en scene på Grand hotell. Konsultatet er på bakkenivå med scene midt i lokalet med sitteplasser rundt. Tidligere kalt Grand Sommerkafè.

Turnhallen
Turnhallen er festivalens største scene. Opprinnelig en turnhall bygget i tidsriktig stil på midten av 1800-tallet. Ølserveringen foregår i gårdsrommet på utsiden. Ligger i Strandgaten med kort avstand fra de andre spillestedene. Scenen har full størrelse med backstage. Egen inngang bak for artister.

Pibbaren & nelliken
Pibbaren & Nelliken ligger i sentrum med kort avstand fra Grand Hotell og Torget. Pub’en har scene under tak i bakgården.

Lenker

Facebook

Kilder