Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Eivind Joachimsen var en multikunstner. Som barneunderholder i Sandnesområdet, var han kjent for karakteren "Baron Ben Bart"

Eivind Joachimsen var en gitarist, låtskriver, humorist, entertainer, byggmester, båtbygger og livsnyter.Han elsket å glede andre og skape gode minner.Stod bak karakteren Baron Ben Bart, og opptrådte I Kongeparken.

Eivind Joachimsen var med i duoen " Lått & Løye" sammen med Stig Vold.

Tekst om Baron Ben Bart:

"For mange, mange år siden ble sjørøveren Baron Ben Bart forvist fra landet sitt. Han måtte flykte til havs med sjørøverflåten Gabriel. På havet ble han straks en fryktet pirat som røvet alt gods og gull som kom i hans vei. Etter to år alene på flåten begynte Baronen å føle seg veldig ensom. Han måtte ha en medhjelper tenkte han og satte kursen inn mot kysten. Han kom i land ved kysten av Sri Lanka og der traff han den akterutseilte gullgraveren Snorre Skallebank. Baron Ben Bart og Snorre Skallebank ble snart gode venner og bestemte seg for å fortsette ferden sammen. Snorre Skallebank mønstret på Gabriel som kokekyndig lettmatros. Baron Ben Bart og Snorre Skallebank kom oppi mange harde slag sammen. Og en gang holdt det på å gå riktig ille. Etter en lang og hard kamp mot fregatten Pedro var Gabriel så sterkt skadet at Baron Ben Bart fryktet at slaget var tapt. Da klarte de til alt hell å ta til fange en av mannskapene på Pedro. Med fangen som gissel, flyktet Baron Ben Bart og unngikk så vidt å bli senket av kanonene til Pedro. Fangen prøvde stadig å flykte og fikk navnet ”Fy Deg” – ellers var det en grei fange. Og han hadde nå vært om bord i tre år.

Etter alle disse åra på havet har sjørøverflåten ”Gabriel” ankret opp i Piratbukta for å reparere flåten og planlegge nye tokter.

Det er atter en ny dag på sjørøverflåten Gabriel."

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut