Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Emilie Adams

Etablert/født: 1997

Emilie Gaard Adams (født 1997 i Jørpeland) er en elektropopsanger, låtskriver og produsent.

Emilie Adams har tidligere gjort seg kjent i musikkonkurranser som «Idol» og «The Stream» og hittil har de fleste bare hørt stemmen hennes, men som artist favner Emilie hele den kreative prosessen; fra en melodilinje klimpres på pianoet og en tekststrofe skrives ned, til låten kan fremføres på en scene. Å skrive en sang er en kunst, og hun har spesielt mye glede av å skrive og formidle tekster. «Jeg vil at folk skal lytte til tekstene, men de behøver ikke bety det samme for dem som for meg. De kan tolke dem på sin egen måte.»

For Emilie Adams er tekst og musikk en måte å være ærlig, å si det hun ellers ikke får sagt. «Musikk og melodi er viktig. Men tekstene er viktigere. Viktigst.» sier hun «Tekstene mine er personlige, og jeg bruker dem for å formidle opplevelser, følelser og tanker.»

Musikalske referansepunkter er det Emilie kaller mørkt-elektronisk, som Banks og Lorde, samt alternativ og pop som for eksempel MØ, Lana del Rey og Coldplay. Og det å få samarbeide med låtskrivere og produsenter som har mer erfaring, eller bare utfordrer henne til å tenke annerledes, er til inspirasjon.

Emilie Adams var en av låtskriverne bak «Light Me Up» som deltok i Melodi Grand Prix 2018.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Verdt å sjekke ut