Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Enzo Paparazzo

Enzo Paparazzo er en italiensk artist basert i Haugesund,

Enzo Paparazzo startet sin musikalske karriere med bandet Jaguars på Sicilia. De var et kjent band på den italienske øya på 70-tallet. De opptrådte på store festivaler og holdt konserter rundt omkring på øya med 5 millioner innbyggere. Etterhvert fikk de tilbud om spillejobber i Norge. Jaguars skulle bare være i Norge noen få måneder. Men bandet stortrivdes, gjorde stor suksess og fikk stadig flere spillejobber i Norge. Jaguars gjorde konserter fra Haugesund i vest til Hammerfest i nord. De spilte til dans på de beste hoteller og var fullbooket hele tiden. Jaguars gav ut to LP'er som solgte i flere tusen eksemplarer. Den første het Jaguars, den andre het Grep.

Etter noen år skilte gruppen lag. Halvparten av gruppen Jaguars startet et nytt band med navnet Question. Bandet hadde seks medlemmer. Question gjorde også stor suksess med sine fengende rytmer. Bandet fikk store jobber både i Norge og Sveits. Så ble de oppdaget av Anita Hegerland, som hyret dem som sin backingruppe. Det ble store konserter over hele landet, og det ble skrevet om bandet Question i blader som f.eks Topp. Ulvefot Duane Loken ønsket også å benytte seg av dem som sin backingruppe. Og sammen med ham holdt Question konserter på prestisjetunge plasser som Momarkedet, Ridderhallen i Oslo, Sjøhusene i Stavanger og Grieghallen i Bergen. De spilte alltid for fulle hus.

Etter flere år på turne i Norge valgte Enzo å hoppe av karusellen og starte et roligere liv. Han fikk seg jobb som barsjef på et utested i Haugesund og trivdes med det. Etterhvert begynte han å savne musikken, og begynte derfor å ta oppdrag som soloartist. I flere år har han kombinert bartenderjobben med musikkarrieren. Han har ved flere anledninger holdt konserter på Byscenen i Haugesund. Han har også blitt kontaktet av privatpersoner og ulike firma og holdt konserter ved diverse arrangement. I juli 2002 satte Enzo publikumsrekord på nattkonserten på Skudefestivalen. I 2003 spilte han på Flekkefjord festivalen.

I november 2006 lanserte han sitt første soloalbum. Albumet har blitt lansert både på TV Haugaland og de lokale radiostasjonene. Albumet inneholder italienske og latinske sanger. Albumet med tittelen Enzo kan kjøpes på musikkbutikkene i Haugesund og på Karmøy. Allerede i midten av desember hadde albumet solgt i flere hundre eksemplarer.

Kilder