Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Equinor Storband

Etablert/født: 1990
Virksom: 1990

Equinor Storband (tidl.Statoil Storband) ble dannet i 1990 og består av heltidsansatte som har musikk som fritidsaktivitet og lidenskap.

Statoil Storband (i en periode: StatoilHydro Storband) ble dannet i 1990 og består for det meste av heltidsansatte i forskjellige avdelinger og jobbkategorier i Statoil som har musikken som felles fritidsaktivitet og lidenskap.

Aktivitet og Medlemmer

Bandet har hele tiden spilt aktivt både i og utenfor Stavanger-regionen og har deltatt på en rekke festivaler og store arrangementer i Norge og utlandet. I 2008 spilte storbandet med den svenske trompetisten Lasse Lindgren som solist og bandleder både på en konsert i Stavanger Jazzforums regi på Hall Toll og på Moldejazz. I 2009 spilte storbandet en konsert i Storbandserien, med den kjente danske perkusjonisten Birger Sulsbrück som gjestesolist.
I 2010 hadde bandet 20-årsjubileum, som ble markért med en rekke arrangementer og konserter. I FEB-2010 var bandet på jubileumstur til Cuba, hvor de hadde workshops med en rekke fremragende musikere, samt holdt konserter i Havanna og i Cienfuegos.

Konserter
I tillegg til konserter i egen regi våren 2010, spilte Statoil Storband som del av Mai:Jazz -programmet. Storbandet ble også inivtert til å spille på den amerikanske ambassadørens hagefest i Oslo i sommer.
Bandet har tradisjonell storbandbesetning med blåsere (trompeter, tromboner, saksofoner), piano, gitar, bass, slagverk og vokalist.
Ved inngangen til 2010 var Storbandets faste dirigent Inge Sunde, men i dette jubileumsåret har vi også hatt tidligere dirigenter på gjenvisitt i en periode hver med en konsert som avslutning: Først Per Egil Vang (Peggi) våren 2010, deretter Stein Holdhus frem til sommerferien og Karl Kverneland etter sommerferien. Fra høsten 2010 er Espen Westbye ny fast dirigent.

Bildegalleri