Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ferske Brø

Etablert/født: 2013

"Ferske Brø" er et festrockeband fra Sandnes og Sola ,som fremfører Tommy Bærheim sine tekster og musikk på egen dialekt.

Bandet består av Paul Prøsch fra Sola på vokal, Fredrick Klopstad fra Sola på solo gitar, Glenn Ove Kingestad fra Sandnes på gitar, Bjørn Rønneberg fra Sandnes på trommer og Tommy Bærheim fra Sandnes på bass.

Maylin Tollefsen Bærheim "hyres" inn som korist ved behov.
Gjengen har øvd sammen siden vinteren 2013 og er nå klare for jobber.

"Ferske Brø No1" cd'en fra 2014 er bandets første utgivelse og ment som en demo inn mot evt. spillejobber og venner. Den er tatt opp i "Bagerie" studio som er Tommy's eget studio på Bærheim i Sandnes. Trykket i Danmark i et meget begrenset opplag.

Mange av tekstene til Tommy handler ofte om de to "fiktive" men for de fleste lett gjenkjenlige typene Geir (Geggien) og Rolf (Rolfen).

Geir er en evig ungkar, som etter alle solemerker nok aldrig kommer til å flytte fra na'Mor. Dette passer nok også hu'Mor perfekt, da Faren til Geir er et høyst fraværende og meget usikkert kort. Det er faktisk betydelig tvil i nabolaget om til og med Mor vet hvem han er... Dette kan være litt av årsaken til at Geir av og til er litt rådvill og får nok en dose for lite mannlig stimulans i livet sitt enn hva som er normalt. Han kjører en gammel moped og jobber "på tiltak" bak på bossbilen. Geiren er nok ikke den "skarpeste kniven i skuffen" og har en sjelden og særegen hårsveis som av flere betegnes som "krågehår" (ser ut som en kråke). Geir tror for resten at "Fretex" betyr "siste mote" for det har Mor sagt. De har jo nesten alt du trenger og mer til i denne flotte "mote" butikken. Han ønsker seg jo ny jobb av og til men med en mildt sagt begrenset CV er det ikke så lett. Geir må bli med Mor i kirken hver søndag. Kirkebesøket er obligatorisk og Mor er selvsagt den som synger med den høyeste vibrator, slik som Mor mener det skal synges i kirken. Mor og Geir tar seg en liten dram i ny og ne men ellers lever de et relativt "normalt" liv som et hvert "u-ekte par!!!

Rolf er den tøffeste av de tøffe, kjører fortest og drikker mest. Han er første og siste gjest på en hver fest. Kjører "selvsagt" ny BMW med alt av utstyr og RayBan brillene er på både dag og natt. Han har det største lydanlegget som er mulig å skaffe og det kan alle høre på milevis avstand. Rolfen mener selv at han er "pikenes Jens" men selvtillitten er nok relativt mye høyere enn virkeligheten. Rolf ser ingen grunn til å la en sjangse på "pussy" gå fra seg, så han prøver seg på det meste. Han er meget glad i å reise og ønsker å prøve alt! Rolf mistet for kort tid siden sin Farmor, som han for øvrig var meget knyttet til. Han er ikke i tvil om at hun passer på og at de møtes på "den andre siden". Rolfen bor også for tiden hjemme men har ambisjoner så fort "pengene ruller inn". Han er "mellom jobber", som han sier og de få kronene som "ruller inn" kommer delvis fra "papsen" og resten fra et firma i sterk blomstring som noen kaller NAV. Papsen til Rolf driver også et ganske stort firma og Rolfen kommer nok "en vakker dag" til å jobbe der om han "føler for det" men enn så lenge er den type følelse høyst fraværende.

Hvorfor navnet FERSKE BRØ? Dette er et band navn som har ligget i bak hodet til grunnlegger og tekstforfatter Tommy, helt siden han mistet sin Mor av brystkreft for mer enn 20 år siden. Alle ønsker seg friske bryster eller som vi sier "FERSKE BRØ". Bandet gir også alle evt. overskudd til KREFTSAKEN ifbm konserter.
Det er også et knalltøfft blikkfang når damene går med våre singet's eller T-skjorter med vår logo og Ferske Brø tekst der den hører hjemme!
Navnet Ferske Brø kan selvsagt assosieres med mange typer brø, så her er det kun fantasien som setter grenser. Brø uten bokstaven d er Rogalands dialekt.

Tommy har tidligere gitt ut 2 cd'er, "GULLKLEISEN" en Viking FK plate fra 2005 og "FINALLY" med sin kone Maylin i 2006. På denne medvirker selveste blueslegenden Reidar Larsen på et av sporene. Tommy har fått med 2 av låtene fra "Gullkleisen" på samle cd'en til Viking FK, "Ingen banke oss på stadion" fra 2008.

Lenker