Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Fidibus er et omhyggelig band som gjør tingene grundig,og har en varm appell til alle som levde med 60-70 og 80-tallet.De har også materielle fra senere epoker på repertoaret.

Idémaker til navnet, og blant initiativtakerne til å etablere bandet, er Mr. Bluesman himself, Reidar Larsen. Fidibus var Reidars aller første band, og utgjorde starten på hans lange og flotte karriere. Bandets tidlige epoke tok slutt i første halvdel av 70-årene, da medlemmene etterhvert skulle dra i militæret, til studier etc. Daværende saksofonist, Cato Guldberg, har senere solgt plassen sin dyrt- til broren Hans Jacob. Inntil 2004 var Fidibus en høyst sporadisk attraksjon, med ca 10 år mellom hver opptreden. Men siden dengang har gruppen holdt sammen permanent, og utgjør nå et veletablert band.

Det ligger alltid an til bråmuntre kvelder når Fidibus var på scenen, som de var hver bidige vår, sommer og høst. Og vinter.

Man går ikke forbi en konsert med Fidibus. Du omfavner den, med lengselens hete styrke. Dette bandet er som en gammel vulkan i levende live. Det brente, sydet og kokte.

De spiller låter av Steely Dan, Chicago, Van Morrison, Stones og mye annen vellyd. En deilig samling musikkhistorie, raffinert tolket og med ville brottsjøers trøkk. Her ble perlene løftet frem på hedersstol som de varr, eller de går gjennom disseksjonsbenken og servertes i ny drakt.

Fidibus er guttespreke herrer med en grunnstamme fra Tasta og en flott gjeng håndplukket fra beste Pedersgadå, Egenes og Mariéro. De åtte karene er alltid klare for skumringsblått interiør ,men svingte til gjengjeld som et gallisk cocktailparty.

Blod, svette og tårer. Musikken slår like inn i hjernen din. Etablert samhørighet med natur, land og folk. Her får du alt.

Besetning:

Sigve Andersen, Trompet
Hans-Jacob Guldberg, Tenorsaksofon
Sten Larsen, Trombone
Inge Nilsen, vokal
Helge Edland, gitar/vokal
Steinar Oldereide, tangenter/vokal
Leiv Grøtte, bass/vokal
Stein Hana, trommer

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙