Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Fredrik Øgreid Vogsborg er en musiker, produsent og komponist fra Stavanger, som i mange år har vært en del av Bergens musikkmiljø.

Vogsborg var vokalist og keyboardist i det norske pop/indie-bandet Casiokids, som gav ut tre studioalbum i perioden 2006 - 2011. Både han og medvokalist Ketil Kinden Endresen kommer fra Stavanger, men begge synger her på bergensk. Selv om bergensere skal mene at de faktisk synger på stavangersk. Sammen var de også med i bandet Syme. Vogsborg spiller flere instrumenter som gitar, bass og trommer. I 2022 startet Vogsborg opp den alternative barnemusikkgruppen KaPling!

Fredrik Vogsborg er en aktiv musiker i bergensmiljøet, og er musikalsk leder i AURORA sitt band. Han spiller blant annet i The Megaphonic Thrift, Strange Hellos, Divisjonen, Hjerteslag og Silja Sol. Vogsborg vant i 2017 Spellemannpris som produsent og medlåtskriver for Silja Sol sin plate "Ni Liv" i kategorien "indie". Han har også vunnet Spellemann med The Megaphonic Thrift Spellemannprisen 2015, for albumet Sun Stare Sound., og med Young Dreams for deres selvtitulerte plate i 2017. Begge var i kategorien "indie".

Vogsborg har produsert album for blant annet Hjerteslag, Silja Sol og Real Ones.

Kilder

Rogalands Avis

Wikipedia