Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Gloria

Etablert/født: 2010
Virksom: 2010

Rockeband fra Stavanger/Kristiansand.

Gloria så dagens lys på sensommeren 2010. Målet var at den gamle vennegjengen kunne lage en musikk som alle kan elske. Fest er nøkkelordet. Pulbikum skal komme i like godt humør som selve bandet.

Medlemmene i Gloria elsker å spille i rockeband, og de liker like mye å vise det. Bandet er ikke ute etter å levere noe pompøst eller overdrevent, men er likevel dedikerte. Både i øvelseslokalet og på scenen prøver de ikke å framstå som pretensiøse, men er simpelthen kun glad i å spille musikk og å lage god stemning for seg selv og andre. Med inspirasjon fra musikken fra 60- og 70- tallet, i tillegg til en fasinasjon for dagens moderne popmusikk, prøver de unge herrene å utvikle et produkt som de mener er genuint og energifylt. Lydbildet består av riffbasert rock med drivende trommer og fyldig bass som kommer svært godt til rette på scenen. Her slår de unge herrene fra Stavanger seg med stor intensitet og spilleglede.

Bandets debut-EP kom ut i slutten av april 2012, et arbeid de holdt på med i et halvt år. Her finner lytteren igjen noe av det fandenivoldske, men samtidig behagelige, lydmaterialet som gruppen intenst har arbeidet fram gjennom en mengde kaffekopper og dårlig fast food.

I tillegg til EP-slippen, har bandet rukket å få godt med sceneerfaring siden oppstarten. De har blant annet blitt håndplukket til å varme opp for sine store idoler i både BigBang og Montée under bandenes respektive Stavanger-turneer. I tillegg har de kommet på andre plass ved den regionale festivalen Emergenza Rock Festival i 2011, deltatt ved Zoom, Musikkfest, Undergrunn og spilt en rekke andre konserter på lokalplan.

Medlemmer:

Endre Hadland - Vokal
Thomas Kristensen - Gitar
Alexander Helland - Bass
Erik Amdal - Trommer

Kilder