Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hanne Sørvaag

Etablert/født: 1979
Virksom: 2002

Hanne Margrethe Fredriksen Sørvaag er en vokalist, komponist og tekstforfatter fra Stavanger.

Hanne debuterte som artist i 2002 med albumet “You Know Me” under artistnavnet Paris, og fulgte opp med albumet “Talk Of The Town” i 2006. Hun hadde flere topp ti-singler på radio i Norge,og reiste og spilte landet rundt.

Hanne Sørvaag er en låtskriver av internasjonalt kaliber, signert hos Universal Music Publishing Group, .Hun skriver rundt 200 sanger i året, og er ettertraktet blant låtskrivere og artister fra både inn- og utland.Sammen med Harry Sommerdahl og Tim Baxter skrev hun sangen My Destiny, som ble fremført og gitt ut av American Idol-deltakeren Katharine McPhee, og nådde andreplass på den amerikanske Billboard singlelisten i uke 28 i 2006. Sammen med de to danske låtskriverne Remee og Thomas Troelsen skrev hun sangen Disappear, som gruppen No Angels fremførte i den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest 2008. Sørvaag jobber for Universal Music Group i Stockholm, og det var gjennom dette selskapet hennes låt havnet hos den tyske jentegruppen. Sørvaag skrev låten «Brief and Beautiful», innspilt av Maria Arredondo.Say hello to goodbye skrev hun sammen med Shontelle.

Hun har også skrevet musikk for Wenche Myhre og Guri Schanke.

– Det mest inspirerende og mystiske emnet er kjærligheten. Gjerne med melankoli, men alltid med håpet bevart, har Sørvaag sagt om inspirasjonen til låtene hun skriver.

Hun ble historisk da hun som første kvinne hadde to låter med i den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest i 2010, “My Heart is Yours” med Didrik Solli-Tangen for Norge og “Shine” for Georgia. Hun har deltatt som låtskriver i MGP flere ganger som låtskriver og i 2011 var hun med som både artist og låtskriver med låten «You’re Like A Melody»

Etter dette fikk artistkarrieren hovedfokus igjen,og hun fulgte opp med albumene «Cover Me» ,som er hennes egne tolkninger av låter hun har skrevet til andre,countryplata «All Is Forgiven» som er skrevet i Nashville og juleplata «Christmas Lights»
Med dette fikk hun gode plasseringer,mye radiospilling og omfattende turnévirksomhet.

Sørvaag var med som mentor i av «The Voice».Høsten 2019 var hun deltaker i Stjernekamp.

Opplev musikken

SpotifySoundcloudYoutubeFacebookInstagram

Verdt å sjekke ut

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙