Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hildegunn Gjedrem

Etablert/født: 1982
Virksom: 1994

Hildegunn Gjedrem er en vokalist og komponist fra Bjerkreim.Hun var lenge basert i New York, Texas.

Musikken hennes er en moderne vri på jazz,mikset med pop,klassisk og Skandinavisk folkemusikk, som utgjør en helt egen musikkstil.Hildegunn var en av finalistene i Montreux Vocal Jazz Competition,og vinneren av G9alt kunstipendet i 2005, samt Downbeat priser både som Best Jazz Vocalist i 2005 og beste tilrettelegger i 2008 . Hun har opptrådt med Travis Sullivans Bjorkestra , Rufus Reid og Snarky Puppy.

Hennes første album "The End of the Beginning" ble utgitt i 2007 og det andre "Share Your Secret" ble utgitt på groundUP Musikk / Ropeadope Records i desember 2011.

Hildegunn begynte opptrening som vokalist i en alder av 12 år. Hun var i mange år aktiv som sanger/solist og dirigent for gospelkoret Evlogia fra Bryne.Studerte jazz-vokal linja ved University of North Texas.

Som lærer holdt hun et privat studio, jobbet for University of North Texas sine ledende ensembler, underviste klasser i å utføre og musikkteori. Hun er høyt utdannet som instruktør av vokalteknikk, stil, utføring og improvisasjon.

Ved Maijazz 2019 presenterer vokalist og komponist HildegunnGjedrem ett nytt prosjekt ved navn «Voice on Voice». Her sveiset Hildegunn sammen sin kjærlighet for vokalarrangering med nykomponert musikk. Med en fot i Lilith Fair og den andre plantet i jazztradisjonen bruker Hildegunn et særegent harmonisk og melodisk språk til å fortelle sine historier. Hennes rike og nyanserte vokalstil i samspill med fyldig bakgrunnsvokal gir en kombinasjon man sjelden hører på jazzscener. Målet var å gi publikum en dynamisk musikalsk opplevelse med et mektig lydbilde en kan omsluttes av og flyte i.

I 2024 samarbeidet Hildegunn Gjedrem med komponist Ragnar Bjerkreim.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙