Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Haugesundsbandet Himmelhamn fant inspirasjon til ny musikk i gamle salmetekster. Bortgjemte og glemte tekster tas frem og kulturarven gis en ny aktualitet. De leverer låter i spennet mellom det helt nære og det sfæriske.

Himmelhamn måtte søke bakover for å finne frem – og gamle salmebøker inspirerte Vigleik Winje, som knapt kan en eneste salme,til å skrive ny musikk til gamle tekster.

”Samtidig som alt endres rundt oss, er det slående hvor like vi er dem som gikk før oss. Deres uro, lengsel og søken etter mening er langt på vei vår egen.” Vigleik Winje

Ideen om å sette ny musikk til gamle tekster kom etter å ha blitt kjent med en retning som i USA ofte omtales om Re-tuned. Enkelt sagt representerer den en tredje vei mellom de tradisjonelle salmene og den glatte kristen-poppen; hvor det i stede settes ny, og ofte organisk, musikk til gamle tekster.

Debutsingelen «Eg ville gjerne eiga ei tru» kom ut 14. mars 2018. Debutalbumet Himmelhamn ble utgitt 13. april ​. Dette inneholdt blant annet salmer av Jesper Krogedal. Dette ble spilt inn hos Kjetil Ulland i Etne.

Himmelhamn er:

Vigleik Winje: Vokal, akustisk gitar, el-gitar & metallofon.

Hanne Undheim Askeland: Vokal

Jarle Kristoffersen: Cello

Torleiv Fossum: Banjo, pedal steel, akustisk gitar & el-gitar

Kjell Magne Fauskanger: Bass

Se også: Black Soul Circus

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook