Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jan -Petter Helgesen har blitt beskrevet som Stavangers første pop og rockejournalist, kjent fra ungdomssiden «Ten Penn».

Jan-Petter Helgesen fikk sitt første musikkoppdrag for Stavanger Aftenblad da Savage Rose spilte i Giskehallen i 1970. Det var en stivpyntet og musikkinteressert 24 åring som dukket opp, som likte hva han så. Helgesen leverte en rosende anmeldelse av konserten. Responsen kom klart tilbake fra redaktøren, som mente at artikkelen var altfor positiv.

Holdningene i redaksjonen på denne tiden var at pop og rock ikke var kommet for å bli. Derfor måtte den unge musikkjournalisten ofte kjempe for å få stoffet sitt gjennom. Plateanmeldelser var «fy fy», men Helgesen så sitt snitt til å snike inn noen allikevel. Helgesen fikk påbud mot å skrive finord om Woodstock filmen i sin anmeldelse av de. Noe som faktisk gikk bra, siden han syns filmen var lang og kjedelig. Men dette fikk Jan -Petter også kritikk for, blant annet av Dagsrevyens Odd Karsten Tveit.

Selv om ledelsen i Stavanger Aftenblad og NRK Lokalen var musikalske dinosaurer, hadde mange av leserne glede av Jan – Petter Helgesens artikler.

De fleste konsertene Helgesen anmeldte, forgikk i Giskehallen. Han samarbeidet med Aften-blad direktør, og musikalsk ansvarlig ved hallen, Leif Sirevåg. Helgesen skrev forhåndstekster og anmeldelser. Sirevåg tok bilder og skaffet ham intervjuer med bandene. Jan-Petter fikk møte blant annet nevnte Savage Rose og Black Sabbath.

Kilder

Kilde:Det gjekk på engelsk og norsk--Skien,Torkelsen og Wold