Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jarle Byberg (f 1978) er en trommeslager, som er født i Stavanger, oppvokst i Sandnes, hvor han bodde frem til 1988. Har siden da vært basert i Hønefoss. Byberg har vært fast/session/live-medlem av flere metallband. Langvarig medlem av Urgehal og har samarbeidet mye med det svenske black metal bandet Shining.

Jarle Byberg ankom verden ved Stavanger sykehus i 1978.Jarle bodde på Varatun frem til han var 6 år. Så på Hommersåk frem til han var 10 år. Byberg studerte under slagverker Barna Palko.

1988 flyttet Jarle med familien flyttet til Hønefoss. Byberg har bodd der siden. Etter å ha spilt i korps, ble Jarle en del av byens metalmiljø i 1997.Først var det coverband dedikert til Guns n Roses, Paradise Lost og Sepultura . Så gikk det over til black metalens verden. Han er kjent under pseudonymet «Uruz».

Jarle Byberg er/har vært fast/session-medlem , og spilt på album av band som Urgehal, Voluspaa,Vulture Lord , Shining, Den Saakaldte, Saint Deamon, Sarkom, Nattsol, Beastcraft, Blåhø,Endezzma, So Much For Nothing, Obscuring Veil. Han er kjent for sitt kraftfulle og tekniske trommearbeid.

Jarle Byberg har spilt verden over med flere av disse bandene, samt vært langvarig live-medlem av Highland Glory og Craft. Scenene har vært de i Norge, de fleste europeiske landene, Russland, Kannada og Mexico.

Opplev musikken

SpotifyYoutube