Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jeremy

Etablert/født: 2004
Virksom: 2004

Lars Christian Olsen og Øivind Hatleskog utgjør duoen ”Jeremy”. De er begge født og oppvokst i Stavanger. Guttene elsker musikk, skriver samtlige låter selv og opptrer alltid i dress på scenen. Med sin naturlige utstråling og sjarm elsker de å flørte med publikum. I tillegg har de et godt utviklet sangrepertoar.

Fra Uhørt profil:

SLIK OPPSTOD ”JEREMY”
Lars Christian og Øivind møtte hverandre på Lundehaugen videregående skole i Stavanger. Begge gikk på musikklinjen. Det hele begynte da Lars Christian dannet et rock’n’roll band. Han fikk med seg Øivind på trommer. Etter hvert fant de ut at dette ikke var riktige veien for dem akkurat da siden et roligere uttrykk appellerte mer. Lars Christian viste et par låter han hadde skrevet til Øivind, som likte dem svært godt. Han begynte også å skrive låter selv. Da han spilte dem for Lars Christian, ble sistnevnte helt betatt av låtene hans. Våren 2004 bestemte de seg for alvor å jobbe som en duo. Men hva skulle de kalle seg? - Navnet oppstod en dag jeg var på en andakt som handlet om Jeremia, som i likhet med oss var ung og hadde håp i en håpløs tid. Han sa mye fornuftig. Det er akkurat hva vi ønsker å formidle, noe fornuftig, sier Lars Christian.

MUSIKKEN
Lars Christian og Øivind opptrer ofte både som duo og med band i ryggen. - Når vi spiller med band, blir låtene pakket inn i en stor spenstig gave til publikum. Når vi opptrer som duo, får du essensen i sangene våre og den sjelen vi la inn i dem da vi skrev, reflekterer Øivind.
Som duo er de utstyrt med to gitarer, to stemmer og en dynamikk som treffer hjertet. Guttene har en helt unik spilleglede i stemningene de fremstiller med sine velskrevne låter. ”Jeremy” fokuserer mye på låtene. - Det viktigste for oss er at hele låten fenger. Vi har arrangementer som spenner fra det ytterst pompøse til det helt lavmælte. Vi er også glade i å skrive litt mer fartsfylte låter som får folk til å svinge litt på hoftene, sier Lars Christian.
Musikkstilen til ”Jeremy” er vanskelig å plassere i en boks.
- Det er en blanding av masse kos, feel-good, Simon & Garfunkel, Belle & Sebastian, Beatles og britpop. Det er et sammensurium som sjarmerer deg i senk når du ser oss live, sier Øivind og smiler.
Både med og uten band er Stavanger-guttene opptatt av å gi publikum en helhetlig opplevelse.
- Vi elsker å lage show på scenen. Det er viktig for oss å være i fyr og flamme, men også å formidle sangens budskap til publikum, sier Lars Christian.

OPPVARMERE FOR SOLHEIM OG LERCHE
Første gang guttene ble omtalt i avisene var i forbindelse med et lokalt talenttreff:
Les mer her: http://www.rogalandsavis.no/puls/article1501283.ece

Sitt første gjennombrudd fikk ”Jeremy” i 2005. Forhistorien er spesiell. Lars Christian hadde lenge hatt et godt øye til Maria Solheim. - Jeg hadde også spøkt med venninnene mine om at jeg likte henne godt, sier Lars Christian.
Nå hadde han bursdag og venninnene ønsket å overraske ham. De kontaktet den mer etablerte artisten for å få henne til å ringe ham en bursdagshilsen. Overraskende nok tok hun kontakt på selve dagen for å gratulere. - Jeg ble veldig sjokkert da hun ringte, men samtalen var hyggelig. Vi fleipet også litt på telefonen om at jeg skulle vært tre år eldre, sier Lars Christian og ler.
Han har seinere vært på flere konserter for å se Maria Solheim live. Etter en av konsertene gikk Lars Christian bort for å levere en demo med noen låter. Hun må tydeligvis ha likt demoen siden guttene ble spesielt invitert til ”John Dee” i Oslo. Les mer: http://www.rogalandsavis.no/puls/article1665808.ece

Det stoppet ikke der. Maria Solheim likte Stavanger-guttenes opptreden. Midt i sin egen konsert skrøt hun av dem:
”Jeg hadde et flott oppvarmingsband i dag. Jeg oppfordrer alle som er her til å følge med på Jeremys utvikling og kjøpe plata deres når den blir utgitt”

Suksessen med Maria Solheim brakte også flere frukter. Flere musikk-kjendiser fikk etter hvert øynene opp for dem. Da Sondre Lerche trengte oppvarmingsband på ”Checkpoint Charlie” i Stavanger, spurte han ”Jeremy”. I romjulen 2005 spilte de i forkant av Lerches konsert.
- Det var stort å kunne varme opp for et av mine musikalske forbilder, sier Øivind og smiler.
Sondre Lerche var så fornøyd med Stavanger-guttene at han ba dem varme opp dagen etter i Haugesund. Guttene hadde dessverre andre planer og takket nei.

I romjulen 2005 varmet guttene også opp for Christer Knutsen på ”Cementen” i Stavanger.
- Etter oppvarmingskonserten for Christer kom Jan Ove Ottesen i ”Kaizers Orchestra” bort til oss og sa han likte musikken vår, sier Lars Christian stolt.
Guttene klarer seg også godt på egenhånd. En andreplass i den lokale Zoom-finalen i 2005 er et solid bevis på at de står trygt på egne ben.

by:Larm – SPENNENDE START PÅ 2006
2005 var et år ”Jeremy” brukte for å bli kjent. 2006 skal blant annet brukes til å ep-slipp og etablering. Det har begynt svært lovende. Av lokale happenings kan det nevnes at guttene spilte på ”Tou Scene” i Stavanger i januar.

I februar dro ”Jeremy” til by:Larm i Tromsø. De var tatt ut i skarp konkurranse med 1004 andre norske band. Ved ankomsten i ishavsbyen ble guttene intervjuet på Tv Norge. Musikkmessig gikk det også bra i Tromsø. ”Jeremy” spilte to konserter med seks låter på hver konsert. Publikum likte guttenes opptreden. Bare hør hva Kine Hult skrev i Stavanger Aftenblad 13. februar 2006. ”- Å, så søte de er, kommenterer noen damer blant publikum, etter at den unge duoen har lirt fra seg en låt om hvordan det er å ha kjærlighetssorg.” Hele artikkelen finner du på følgende adresse: http://web3.aftenbladet.no/kultur/article257024.ece

Til alle jenter som har lest om liksom-forlovelsen mellom Lars Christian Olsen og Marte Wulff i Rogalands Avis (http://www.rogalandsavis.no/puls/article1952201.ece) kan vi berolige: Jeremy-vokalisten er fortsatt singel.

Guttene brukte ellers Tromsø-besøket til å knytte flere nyttige kontakter. De høstet også lovord fra kultursjefen for Stavanger 2008; Mary Miller. Til slutt en historie som mediene ikke snappet opp:
- Vi ble invitert til å spille i et bryllup av ei jente. Hun fikk nummeret vårt, men foreløpig har vi ikke hørt mer fra henne. Både hun og andre er velkommen til å ta kontakt dersom de ønsker spesialopptredener, sier Lars Christian Olsen.

Bildegalleri

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙