Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Soul/funk-band aktive fra fra slutten på 80 tallet til starten på 90 tallet, bandet ble gjennforent for en kort periode i 1999 og i 2009/10.

Begynnelsen

Fra et utgangspunkt som danseorkester og noen spede forsøk på egenkomponerte låter i et band med navn Råkokko grytidlig på 80 tallet ble grunnlaget til Jim's Riff lagt når restene av det foregående bandet sånn ca i 1985 samlet seg om en ide om å spille eget låtmateriale med blåsearrangementer. Disse var Jon Ørjan Gilje (gitar), Thor Oliversen (gitar), Jostein F. Johansen (saxofon, klarinett, tverrfløyte, trekkspill, piano/orgel) og Sveinung Lapin (bass). I den første tiden ble trommemaskin benyttet fordi bandets trommiser bare kunne spille i korte perioder på grunn av verneplikten.

Bandet tar form

I 1986 entret Jørn Dahle (trommer) og Ingve H. Sandvold (vokal) banen og gjorde bandet mer komplett, samtidig som Elin Skjegstad (trompet) brakte nødvendig messingkvalitet inn i blåserekken. Med denne besetningen var Jim's Riff i 1987 på besøk i lydkjelleren studio i Sandnes hvor bl.a. sangen Lucille (Thor Oliversen) ble tatt opp på tape.

Bandet hadde nå en ganske aktiv periode med bra med spillejobber hvor de blant annet spillte på utestedet Mr. Jones.

Nye medlemmer

Rundt 1989 overtok Bent K. Michaelsen plassen bak bassgitaren, samtidig som blåserekken ble utvidet med Ragnhild Veire på trombone.

Singleutgivelse med egenprodusert video

Bandet begynte å bli godt innarbeidet i distriktet og bestemte seg for å gå i studio for å spille inn en single. Øvingslokalet lå i samme lokaler som Staccato studio v/ Ola Selvær og veien var derfor kort inn til rommet hvor mixepulten og opptaksutstyret hans sto. I det samme studioet hadde blant annet Stavangerensemblet spillt.

Låtene som ble valgt til singlen var Watching art (Jon Ørjan Gilje) og Talk (Thor Oliversen).

Jon Ørjan Gilje var samtidig elev på medialinjen i Bergen og valgte som oppgave å lage en musikkvideo til Watching art.

Endring av bandmedlemmer igjen

Rundt 1991 sluttet Thor, Ragnhild og Elin i bandet og fire nye medlemmer i form av blåserekke tok plass i besetningen. Det var brødrene Morten og Jan Yngvar Salthe på henholdsvis trompet og trombone samt Per-Otto Haugland på trompet og Svend Arne Vee på sax.

Det ble igjen anledning til litt studiojobbing for å lage en demo hos Øystein Eldøy og noen spilleoppdrag før det hele rant ut i sanden omkring 1992.

Reunion 1

I 1999 ble Jim's Riff samlet til et par konserter på lokale scener.

Reunion 2

I 2009 ble det blåst liv i bandet igjen. En enklere utgave uten blåserekke ble valgt denne gang. Bandet som nå skal herje distriktets scener består av; Ingve H. Sandvold, Jon Ørjan Gilje, Bent K. Michaelsen, Thor Oliversen, Jostein F. Johansen og Jørn Dale. Siste konsert var på Sandnes Brygge 26.06. 2010.

Medlemmer 2010

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙