Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jørgen Sagevik vokste opp på en gård i Dale i Sunnfjord, og slo seg ned i Stavanger etter endt militærtjeneste ved Madlaleiren. I Rogaland har han gjort stor nytte i musikkens tjeneste.

Jørgen Sagevik ble fascinert av trekkspillmusikk som tiåring. Men han fikk ikke sitt eget instrument før 6 år senere.

Hjemmet til Sagevik hadde ellers orgel og fele. Jørgen lærte noter via et korrespondansekurs, og orgelspill gjennom eget gehør.

I 1957 studerte Sagevik trekkspill i den tyske byen Trossingen. Han ble første nordmann til å ha høyere pedagogisk utdannelse innen dette feltet. Etter to år dro Jørgen på turne med andre trekkspillelever. Han har spilt radiokonserter i inn og utland.

Etter å ha gjort ferdig militærtjenesten i Stavanger, valgte Jørgen Sagevik å slå seg ned i byen.

Sagevik skal ha en del av æren for at trekkspillet fikk en god plass i Norge. I 1963 startet han opp sin musikkskole i Stavanger, og underviste elever over hele Sør-Rogaland. I 1969 arrangerte Jørgen Sagevik NM i trekkspill. Norske trekkspilleres landsforbund ble etablert et par år senere, og Sagevik er æresmedlem.

Jørgen Sagevik er også dyktig på munnspill. Han har vunnet flere musikalske ærespriser. Sagevik har komponert flere egne melodier, og dannet et trekkspillorkester.

I 1968 startet han opp forretningen Sagevik Musikk. Denne fikk nye eiere i 2008.

Anno 2023 opptrer Jørgen Sagevik fremdeles offentlig i Rogaland

Bildegalleri