Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kristoffer Ihle var en Stavangerbasert sanger og nevrolog.

Kristoffer ble født 10 januar 1903 i Ålesund. Han tok medisinsk embetseksamen 1928 i Oslo. Ihle drev praksis i/ved Rikshospitalet, Sarpsborg, Dresden, Tjømsø og Universitets Psykologiske klinikk.

Etter å ha slått seg ned i Stavanger i 1935, funderte Ihle over hvilken karriere han skulle satse på, lege eller sanger. Kristoffer hadde en nydelig, lys baryton, samt en viss erfaring. Under oppholdet i Dresden spedde han nemlig på med sangstudier. Han debuterte som sanger i 1926, ved Aulaen i Oslo. Kritikerne slo fast at dette var en mann med stort talent. I 1931 deltok Ihle på en operaforestilling ved National Teateret, «Bajasser». Til slutt falt valget på den medisinske karrieren.

Pasientene var mange, men Kristoffer fortsatte med sine sangopptredener når tid og krefter tillot det. Han ble en av Stavangers mest verdsatte solister. Han deltok på nordisk studentsangturn’ e, til ypperlige kritikker. Han holdt kirkekonserter, og var medlem av Handelsstandens sangforening. Opptrådte ellers flittig i Musikkens venner, og var ofte å høre på radio. I 1954 kom Ihle på tredjeplass under en solistkonkurranse for barytonsangere i Wales.

Ihle skapte et harmonisk og musikalsk hjem sammen med konen og barna. Han sønner, tvillingene Odd og Sven, fant begge to en karriere innen sang og musikk. Tredjesønnen, Ole Kristoffer, ble rektor ved Kongsgård. Oldebarnet ,Christian Ihle Hadland, er i dag en anerkjent pianist.

Kristoffer Ihle ble husket som en dyktig lege, gledespredende sanger og ikke minst et fantastisk medmenneske.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙