Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Latinlinjen var et band fra Stavanger som spilte sør-amerikansk soca, som var en blanding mellom calypso og soul. Dette var musikk fra de karibiske øyer.

Latinlinjen startet veldig smått opp rundt 1989, men kom ikke skikkelig i gang før rundt 1993. Musikkstilen, som var en blanding av flere former, hadde oppstått i Karribien.

Gruppen hadde et par sør-amerikanere i rekkene, gitarist Fabian Nunez fra Chile og Alvaro Villareal på conga/bongotrommer, og hadde derfor flere kontakter. Latinlinjen besto ellers av John Gunnar Akerø -altsax, vokal, oljefat, Henning Akerø-guiro og agogo, Didrik Ingvaldsen-trompet, Henning Seldal-trommer, Are Flåøien-bass og vokal, Per Egil Vang-tangenter, vokal,Jan Yngvar Salte-trombone, Gunhild Seim-trompet

Latinlinjen hadde planer om å spille på de karibiske øyer. De hadde ellers spillejobber i Rogaland, som på Cheers, Folken, samt i Haugesund. Musikken kunne minne litt om jazz grunnet improvisasjon, som føre til en spillejobb på Moldejazz.

Latinlinjen beskrev seg selv som frisk og fargerik karnevalmusikk. Vokalistene var nordmenn, men fremførte tekster på portugisisk og spansk, selv om de ikke nødvendigvis forsto dem selv.

Kilder

Stavanger Aftenblad