Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Lausdrift

Etablert/født: 2013
Virksom: 2013

Lausdrift er et countryrock band som kan spille opp til dans, allsang eller bare en skikkelig god fest.

Bandet består av dyktige musikere som bare ønsker å ha det skikklig gøy, og mottoet er "Har vi det gøy, så har publikum det gøy". Dette er en gjeng som virkelig koser seg oppe på scenen, og som leker med låtene. Noen låter får en helt ny innfallsvinkel, mens andre låter spilles mer tradisjonelt.

Soundet til Lausdrift er en litt halvskitten country-rock sound med tradisjonelle røtter. Låtvalget er en salig blanding av gamle og nye countrylåter, ispedd med en og annen rock, rockabilly og soul låt. Det er lett og lekent, dansbart, allsangvennlig og stemningsskapende på en god

Høsten 2013 tok Harald Undheim en ringerunde til et nøye gjennomtenkt knippe musikere fra det jærske musikkmiljøet, og spurte om de ville være med å starte et helt spesielt country-band.
Harald selv skulle brilijere med sitt landskjente trekkspill og to-rader talent, og er bandets motivator og pådriver. Han synger hovedstemme på noen låter, og legger koring på resten.

Grunnkompet skulle bestå av Jan Jonassen på trommer og Hallgeir Reiestad på bass, begge to velkjente orginaler fra det legendariske soul-miljøet som regjerte på 80- og 90-tallet. Soulbakgrunnen legger grunnsteinen for et rytmisk og lekent sound, samtidig som det er drivende og særdeles dansbart. Dette er veldig dyktige musikere, som virkelig jekker opp musikkopplevelsen til neste nivå. Jan tar seg også av hovedstemme på de mer rocka låtene.

Som hovedvokalist og blikkfang falt valget på Elin Stensland, en kjent skikkelse innen både soul og country. Hun har en helt fantastisk stemme, og synger like lett soul som hun synger country eller rockabilly. Når en av mannfolka karer til seg hovedstemmen legger hun på en tight og klokkerein koring.

På gitar ville han ha Lasse Fuglestad. Ikke den mest etablerte gitaristen i området, men med bakgrunn fra sørstatsrock, blues, og 70-tallrock kunne han tilføre en edge til det tradisjonelle telecaster-twanget.

Bandet møttes i løa til Harald for å få rette stemningen, og det ble full klaff fra første G-dur.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙