Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hans-Peter Lindstrøm ,fra Randaberg, også kjent under artistnavnene «Lindstrøm» og «slowSupreme», er en DJ, musiker og produsent innen house- og annen elektronisk dansemusikk.

Hans-Peter Lindstrøm etablerte seg som artisten og produsenten Lindstrøm i 2002 med plateselskapet Feedelity.

Han lanserte en rekke EP’er, tolv-tommere og singler, og ble i løpet av de neste årene en respektert produsent og remixer på den internasjonale klubbscenen. Han remixet artister som LCD Soundsystem, Roxy Music og Franz Ferdinand, og fikk med singelen I Feel Space en klubb-hit i 2005, og et stort kultomdømme blant DJ´s over hele verden.

Sammen med Prins Thomas lanserte Lindstrøm albumet Lindstrøm & Prins Thomas i 2005, og året etter kom hans eget debut-album, It´s A Feedelity Affair, som ble en av de mest anerkjente utgivelsene innen klubbgenren det året. Oppfølgeren og gjennombrudds-albumet Where You Go I Go Too kom I 2008, og to år senere slapp han albumet Real Life Is No Cool sammen med Christabelle.

I 2012 ble både albumene Six Cups Of Rebel og Smalhans spellemanns-nominert i klassen for elektronisk musikk, og tilsammen har Lindstrøm mottatt 4 spellemannspriser, og vært nominert med like mange album. I årene 2013-15 jobbet Lindstrøm med både Todd Terje og Todd Rundgren, og sammen med Emil Nikolaisen kom den konseptuelle plata Runddans i 2015.

Lindstrøm returnerte til dansegulvet i 2016 med Ep´en Windings og singelen Closing Shot, som ble A-listet på engelske BBC6 i over en måned. Lindstrøms femte soloalbum, It’s Alright Between Us As It Is, fra 2017 var i samarbeid med artister som Jenny Hval, Grace Hall og Frida Sundemo.

I 2018 ble Lindstrøm invitert av Henie Onstad Kunstsenter til å lage et bestillingsverk til kunstsenterets 50-års jubileum, og for tre utsolgte konserter fremførte han verket Blinded by the LEDs. Samme år spilte han også for et fullstappet sirkustelt på Øyafestivalen.

Lindstrøm gjør i disse dager seg ferdig med et nytt album for Smalltown Supersound som kom ut høsten 2019, og arbeidet med et nytt bestillingsverk for orgelet i Fartein Valen salen i Stavanger Konserthus, med urfremføring våren 2020.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookInstagram

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙