Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Liv Opdal er en cellist basert i Stavanger.

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester (SSO) der hun ble ansatt i 1987,og førsteamanuensis i cello ved Universitetet i Stavanger (UiS)Hun har hatt mange solistoppdrag både innenlands og utenlands.Opdal er også en allsidig kammermusiker med interesser som spenner fra barokk- til samtidsmusikk.

Opdal spiller barokkcello ved siden av moderne. Hun er medlem av Stavanger Barokk og var initiativtager til Stavanger Samtidsensemble, der hun selv er medlem. Hun har vært festivalmusiker ved Kammermusikkfestivalen i Stavanger i flere år, og har også vært festivalmusiker ved Cellolyd, cellofestivalen i Lofoten, hvert år siden den ble etablert i 2012. Det første året urfremførte hun Øyvind Mælands «KOMMEN du vid meg», et stykke skrevet til Liv Opdal.

Opdal har sin musikkutdannelse fra England og Norge. Hun studerte i London med William Pleeth fra hun var 17 til hun var 19 år. Deretter gikk hun på Norges musikkhøgskole med Anne Britt Sævig Årdal og Aage Kvalbein som lærer.

Hun har gjesteundervist ved Åbo universitet, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, NTNU i Trondheim, Voksenåsen sommerakademi, De Unges Kammermusikkfestival i Stavanger, Orkester Norden og Ungdomssymfonikerne. Hun underviser også i kammermusikk ved UiS og er gruppeleder i 1B1, som er instituttets kammerorkester.

I 1998 ble Opdal sammen med Oslo-Filharmonien og Aage Kvalbein tildelt Spellemannprisen 1998 i klassen for samtidsmusikk, for innspillingen av Lasse Thoresens «Illuminations», en konsert for to celli og orkester som inngår på albumet The Sonic Mind. Dette stykket har hun også vært med på å fremføre flere steder i Norge og i Kiev og Paris.

I 2013 mottok hun orkesterstipendet fra Inge Steenslands legat, tildelt av faglig råd i Stavanger Symfoniorkester, på 50 000 kroner.

Liv Opdal er datter av musikerne og musikkpedagogene Inger-Johanne og Kåre Opdal.

Kilder