Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ljå

Etablert/født: 2002
Virksom: 2002

Ljå spiller aggressiv svartmetall.

I 1992 begynte noen ungdummer med felles interesse for musikk i Stavanger-bydelen Storhaug og spille sammen ved Nylund Fritidsklubb under navnet "Knøffelihei".

Etter hvert som årene gikk ble noen av medlemmene i dette prosjektet; nærmere bestemt Erlend Rebnor ("Rebnord", gitar), Leif Henrik Askeland ("Askeland", trommer) og Jone Sollid Ness ("Neievrut", vokal og bass), mer ambisiøse og slo seg sammen med gitaristen Trånn "DarkTrånn" Ciekals (ex-Neetzach) for og starte Black Metal bandet Ljå. Bandets første utgivelse, demokassetten "Vedderbaug", kom ut samme år og fikk strålende kritikker i hele verdens metalpresse. Demoen er faktisk så godt ansett at den har blitt nyutgitt flere ganger både på vinyl og CD og er vel etter hvert og anse som et fullgodt album. Albumdebuten "Til Avsky For livet" (denne med Halvor "Hell War" Larsen som bassist) kom ut i 2006 og ble også godt mottat, men i det plata kom ut hadde Ciekals flyttet til Oslo, hvor han nå i dag spiller i gruppene Djevel og Nettlecarrier.

Ljå holdt noen få lokale konserter uten ham i etterkant, men etter at trommis Askeland sluttet i bandet like etterpå gikk Ljå mer eller mindre i dvale.

I løpet av årene som fulgte ble det gjort spredte forsøk på og danne nye besetninger, Bl.a med trommeslager og gitarist Frode "Amok" Clausen (kjent fra bl.a Haggis og Gehenna), men av forskjellige årsaker kom aldri disse Ljå-konstellasjonene videre fra øvingslokalet.

I 2011 fant gruppa endelig en fast trommeslager i Patrick "Kjøt" Petterson, som på den tiden også spilte med "Hell War" Larsen (som gitarist) i bandet Malmheim.

I det bandet fant man også bassisten Per Oskar "Byting" Storholm, som i 2012 tok over Larsens plass i Ljå etter at han også emigrerte til hovedstaden på ubestemt tid. Denne besetningen har funnet tonen såpass godt at de har klart og spille flere gode konserter både i Norge og utenlands og er med jevne mellomrom i studio for og spille inn nytt materiale, hvorav noe av det har kommet ut på den selvfinansierte "Klar Til Strid"-demoen i 2013.

I 2016 ble Priscila Serrano med på trommer og Sagblad (Purified in blood) trådte inn som gitarist.

Medlemmer:

Neievrut - vokal

Rebnord - gitar

Sagblad - gitar

Priscila Serrano - trommer

x - bass

Se også. Man Gremmes Kan, Stavanger Doomkirke, 60 sone satan, Black Lodge , The River Knows

Opplev musikken

Spotify

Bildegalleri

Lenker

Metal Archives

Facebook

Myspace

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙