Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Magne Ove Larsen-Eventyrvisa

Etablert/født: 1956

Familiefilmen "Toya" ble spilt inn i Tananger og Stavanger Den kom ut i 1956 og inntektene gikk til Flyktninghjelpen. Filmen hadde flere sanger. Den mest kjente sangen, "Eventyrvisa" ,ble fremført av Stavangers egen "Spurv", Magne Ove Larsen. i rollen som Trygve, akkompagnert av skrangleorkester.

Denne barnesangen ble skrevet i 1956 av Maj Sønstevold til den norske barnefilmen «Toya». Den gledesfylte «Eventryrvisa» er den klart mest kjente sangen fra «Toya» hvor den for øvrig ble sunget av Stavangers barnestjerne Magne Ove Larsen. I tillegg til originalinnspillingen har norske artister som Hanne Krogh, Wenche Myhre og Kari Svendsen spilt inn sangen.

Plateinnspillingen med Magne Ove Larsen ble en bestselger, med titusetalls eksemplarer som ble tatt av hyllene.Den ble hyppig spilt i Ønskekonsertene, og ble ofte spilt i radio over de neste tiårene.

Pressen mente at det ikke var selve teksten som ga sangen liv, men heller Magne Ove Larsens jøgleraktige og livsfulle driv.

13 år gamle Magne Ove Larsen tilbrakte flere timer i innspillingsstudio, for å spille inn "Eventyrvisa" og andre sanger . Men han tok det med ett smil, og sa det var i kunstens navn. Han ble spådd e stor fremtid som grammofonstjerne.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut

Kilder

Notebutikken.no

Rogalands Avis