Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

MaiJazz regnes som en av de mest velrennomerte jazzfestivaler i Norge, og en av Stavangers største kulturbegivenheter.

Mai:jazz har vært arrangert siden 1989. En av Stavanger regionens edlste festivaler Fra den spede begynnelse og fram til i dag har festivalen vokst seg solid, sterk og stor. Maijazz er blitt en av de fremste tilbakevendende kulturbegivenheter i Stavanger region. Som de fleste kulturprosjekt hadde Maijazz også en utfordrende oppstart og det var ikke gitt det skulle lykkes. Man kan trygt si at festivalen er ett resultat av et sterk samspill mellom dyktige kunstnere, frivillige ildsjeler, støttende politikere, lojale sponsorer og ikke minst et stadig voksende og kompetent publikum. Alle har på hver sin måte spilt en avgjørende rolle for å utvikle festivalen til en av landets ledende i sin kategori. Maijazz er opptatt av å spille en rolle i den spennende utvikling og utfordringen Stavanger region står overfor.

Som Sveriges tidligere kulturministre Bengt Göransson sa: «Kultur er en kilde til fordypning, innsikt og engasjement – legger grunnen for samfunnsdeltakelse og demokrati. Innsikt kan forandre mennesker som i sin tur kan forandre omgivelsene og verden». Maijazz skal bidra til musikkglede, innsikt og refleksjon. Men selvsagt også til god underholdning, gode opplevelser og liv i byen.Festivalen har bidratt til regionen med artister som Jan Garbarek, Pat Metheney Group, Herbie Hancock, E.S.T, Joe Zawinul, Youssou N’dour bare for å nevne noen få av de som har besøkt Stavanger og Maijazz.

Maijazz ønsker å være en drivkraft i den kulturelle utvikling i regionen. De seineste årene har det etablerte samarbeidet med Universitet i Stavanger virkelig skutt fart. Bjergsted Jazz Ensemble er en hjørnestein i festivalen. Serie «Tett på en Helt» ( Blå Trå serien hos Stavanger Jazzforum) er blitt noe av det mest populære hos studentene ved Instituttet for Musikk og Dans/ UiS. Samarbeidet med Stavanger Katedralskole / Musikk Dans og Drama, Vågen videregående i Sandnes, St. Svithun videregående og Kulturskolen i Bjergsted handler om utvikling av musikere, musikklivet i regionen og ikke minst publikumsutvikling.

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙