Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Møljerock

Etablert/født: 1972
Virksom: 1976

Møljerock, en ideell organisasjon for rock og rockemusikere i Stavanger, etablert i 1972. Første konserten ble arrangert 1. oktober 1972. Blant initiativtakerne var Torfinn Pedersen, Tor Salomonsen, Terje Munthe, Odd Stangeland, Bjørn Aslaksen og Alf Terje Hana. Organisasjonen ble nedlagt rundt 1976.

Bakgrunn for etablering
En frustrasjon over at danseband stakk av med de fleste gigs, var én av bakgrunnene for etableringen av Møljerock. Organisasjonen arrangerte derfor egne konserter, med stor suksess.

Lokaler
Møljerock holdt til i Roklubben i Bjergsted, seinere i Kuppelhallen.

Historikk
Møljerocks første konsert var 1. oktober 1972. Pågangen av interesserte var så stor at folk måtte slippes inn i to puljer. Det endte med at Branntilsynet stoppet hele konserten pga. for mye folk. Løsningen på det var å sende halvparten av gjestene ut, og etter en stund byttet de med den andre halvparten.

Møljerock arrangerte én stor konsert i året, i Bjergsted, og ble for en kort tid samlingsplass for den progressive rocken.
Band som var tungt involverte i Møljerock var blant andre Ben Reddik med gitaristen Odd Stangeland, Bernad Jenkins, Wasaband, Modul-52 og Fidibus.

Slutten
Etter cirka fire år tørket tiltaket ut av seg selv. Folk ble opptatt med andre ting, og musikkmiljøet utviklet seg i diverse retninger.

Kilder
Popmusikk i Rogaland
Alf Terje Hana

Bildegalleri