Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Torbjørn Egners viser fremført i bluegrassdrakt.

De fleste sangene kjenner barna fra før, men de har nok sjelden hørt Egners viser fremført på banjo, mandolin, fele, gitar og kontrabass!

Det de kanskje ikke vet, er at Torbjørn selvspilte banjo. Han brukte denne titt og ofte når han sang de velkjente sangene.

Muntre Musikanter ønsker at forestillingen skal gi en positiv,spennende og aktiv opplevelse som appellerer til barnas kreativitet og fantasi.

Tradisjonelt er bluegrass en videreutvikling av europeisk folkemusikk. I stilartens hjemland er det tradisjon at musikken blir fremført på familiearrangementer, men i Norge er det dessverre slik at bluegrass som regel blir fremført på arenaer hvor barnikke har tilgang.

Utøverne:
Merethe Camilla By er prosjektleder og initiativtaker til prosjektet,og er utdannet faglærer i praktisk- estetiske fag med fordypning i musikk fra konservatoriet i Stavanger. Hun har jobbet som dirigent og kulturskolelærer i mange år og har god erfaring i å lage forestillinger med og for barn.I forestillingen spiller Merethe fele og aktiviserer barna med bevegelser m.m. Merethe har spilt med mange forskjellige bluegrassband, og hra bl.a. jobbet med Ila Auto , som ble Spellemanns-nominert for beste country plate 2008.

Martin Våland har lang erfaring og høy kompetanse innenfor bluegrass-musikk, og jobber som profesjonell utøver på fulltid. Han har fagbrev som omsorgsarbeider medpåbygging i psykiatri.Martin har også erfaring med musikk som terapi for mennesker med spesielle behov.I forestillingen er han frontfigur der han synger,forteller og spiller kontrabass.

Gaute Schrøder er utdannet cand. mag. i instrumentalpedagogikk og master i klassisk gitar fra Norges Musikkhøgskole og jobber som gitarlærer i både Randaberg og Stavanger
kulturskole. Gaute har tidligere vært med på DKS-produksjoner i Oslo og Akershus,Trondheim og Stavanger. I forestillingen spiller han banjo, mandolin og gitar.

Lars Erik Krokstrand jobber som gitarlærer i Stavanger kulturskole og har lang fartstid som musiker i mange forskjellige DKS produksjoner.Han er også leder for den suksessrike ”bandskolen” som er et tilbud for ungdom i Stavanger kulturskole. I forestillingen spiller han gitar, banjo og synger.