Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Musikk, dans og drama-linjen ved Vågen videregående skole

Etablert/født: 1970

Vågen videregående skole i Sandnes har Norges eldste og største linje innen musikk, dans og drama. De vant Stavanger Aftenblads kulturpris i 2020.

Dette er et utdanningsprogram for deg som har stor interesse for musikk, dans eller drama, og som ønsker å la et av disse fagene bli en del av din studiekompetanse.

Du lærer
Avhengig av dine fagvalg:

musikkutøvelse, individuelt og i samspill
danseuttrykk, danseteknikker og koreografi
skuespillerteknikker, regi og teaterproduksjon
å videreutvikle dine kunstneriske ferdigheter
teoretiske fag
Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter.

Avhengig av fordypning:

Musikalsk og god til å synge eller spille et instrument

god i en form for dans interessert i å spille roller og stå på en scene
innstilt på å øve mye, alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden kreativ og velutstyrt skole med dyktige lærere som engasjerer seg i elevene sine både i fellesfag og programfag.

Vågen vgs har et flott miljø på musikk, dans og drama både blant lærere og elever. Det er tradisjon for elevene å være aktive i mange forestillingssammenhenger, studieturer, tverrfaglige prosjekter m.m.

Dersom du vil gå videre med utdanning innen musikk, dans eller drama, er dette utdanningsprogrammet et riktig valg for deg. Det kan også være et riktig valg dersom du har lyst til å utforske kreative sider gjennom en utøvende,skapende og reflekterende tilnærming til kunstfagene. Vi synes det er flott at elever som har gått musikk-dans-drama før deg finnes i mange og svært forskjellige yrker!