Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nikolai Saglien Gausel

Etablert/født: 2006

Nikolai Saglien Gausel er sanger/sopran fra Tananger.

Saglien Gausel begynte på sangundervisning på Sola kulturskole da han var ti år gammel, og har utmerket seg som en svært aktiv utøver . Han fikk gode oppdrag gjennom kulturskolen som for eksempel ordførerens nyttårsmottakelse, 60 års jubileum for hotellfagskolen, Beredskapskonferansen, samt flere private arrangementer. Her tar han også pianotimer. Samtidig ble Nikolai medlem av Stavanger Domkirkes guttekor hvor han har fremført verker som Mozarts "Reqiuem" og "Juleoratoriet" av Bach. Han har også gjennom koret opptrådt på konserter med Sølvguttene. I mai 2018 sang han med koret i Winchester Cathedral.

I mars 2018 var Nikolai med på UKM for første gang, hvor han vant publikumsprisen. Fra oktober har han vært med i Ung Opera, som er et talent utviklingsprogram for unge klassiske sangere, hvor de får lære mange nyttige teknikker.

I 2019 var Saglien Jenssen med på Opera gallaen i Stavanger. Samme år var han med på å fremføre Handels Messias, og rollen som «Harald Dovrefostre» i en familieopera.