Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nils Aam, født i Vats i Ryfylke, oppvokst på Stokka i Stavanger og Østlandet, var en organist og musikkpedagog med en glødende glede for salmetonen. Han var et kjærkomment tilskudd i Vestlandets musikkliv.

Nils Aam fikk undervisning i Trondheim under Christian Lindman ,ved Musikkonservatoriet i Oslo og i København under den anerkjente organisten Widerø. Nils var elev ved blindeskolen i Oslo fra 1922, hvor han studerte musikk,og sterkt engasjert i blindesaken..

Aam hadde virke som organist i Oslo ved kirkene Nordre Gravlund og Grønland, samt restaurantmusiker. I 1934 gikk ferden til Bergen og Birkeland kirke på Nesttun. Her ble han straks en stor ressurs innen det kirkelige musikklivet, og kjent for sin evne til å få menigheten til å delta i salmesangen.

Nils Aam holdt mange konserter og kåserier i Oslo og Bergen. Han hadde solopptredener i Rikskringkastingen. Han inspirerte den yngre garde som lærer ved Bergens Musikkonservatorium og lærerskolen. Ellers var Nils en høyt aktet musikkmedarbeider og konsertanmelder i Bergens Arbeiderblad. Aam dirigerte flere kor

Nils Aam ble verdsatt for sine sterke musikalske prinsipper og fulle kjærlighet for musikken. Han lagde egne komposisjoner og arrangementer.

Kilder

Birkeland kirke 100 år : 1329-1878-1978 : kirke og kristenliv : et jubileumsskrift

Bergens Arbeiderblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙