Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Nitric Acid

Etablert/født: 1967
Virksom: 1970

Rogaland første "supergruppe", etablert i 1967. Etablert av musikere der flere kom fra flere kjente Stavanger-band.

Bakgrunn for navnet
Bandmedlemmene fant navnet i ei ordbok og syntes det hørtes stilig ut. Dette var tida da de søte poptidene var på hell. Det var inn med langt hår, lange og uforståelige syrerocklåter og mystiske bandnavn.

Besetninger
Magne "Manna" Høyland (vokal) - kom fra rockstjernestatus i Nurk Twins; Oddvar Nøkling (bass) - kom fra Stavangers beste popband, Swing Blues; Anders Bru (gitar) - kom fra det oppløste The King Bees; Inge Ullestad (gitar); Johnny Gottschalksen (trommer).

(Per "Pederen" Lorentz Borsheim?)

Sjanger - typisk for bandet
Bandet spilte en del progressiv musikk i grenselandet mellom blues og rock. Låter på repertoaret var blant annet Creams "Strange Brew" (en av Anders Brus favoritter) og "When A Man Loves A Woman" (blant Magne Høylands favoritter). De spilte også The Bee Gees-slageren "Massachusetts".

Gjennombrudd/høydepunkter
Nitric Acid var Rogalands svar på Blind Faith og Cream, og ble etablert i det første hippieåret - 1967. I denne perioden begynte det å danne seg et skille i musikklivet mellom de rene dansebandene og de som hadde lyst å presentere ny og spennende musikk.

Slutten
Bandet holdt det gående til 1969/1970. Anders Bru begynte på Stavanger tekniske skole og utdannet seg til bygningsingeniør. Flere bandmedlemmer startet militærtjenesten. Nitric Acid ble oppløst samtidig med at den første storhetstida for rogalandspopen var over.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙