Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Noel Neill (1920-2016)

Etablert/født: 1920
Virksom: 1930

Noel Darleen Neill var en skuespiller som ble mye brukt innen Superman-universet, blant annet den første som spilte Lois Lane . I tillegg var hun sanger og musiker. Noel var stolt av sine norske røtter, som kom fra Strand.

I Neills biografi ble det feilaktig oppgitt at hennes røtter var fra Sandnes. Men tippoldefaren Paul H. Helland kom fra Heiå i Strand.

Noel startet sang og dansekarrieren i en alder av 10 år. Ledsaget av banjo opptrådte hun på flere markeder i midt-vesten. Etter å blitt oppdaget av Bing Crosby, ble Neill hyret til å opptre på Del Mar Turf club. Noel sang også med orkesteret til Bob Crosby.

Noel spilte i flere musikalske komedier i regi av Sam Katzman som journalisten Betty Rogers. Hun ble så den første til å spille Supermans kjæreste, Lois Lane. Hun senere spille flere roller i franchisen. Hun spilte i filmen "Gentlemen prefer Blondes" sammen med en annen stjerne som det har blitt spekulert på har aner fra Rogaland, Marilyn Monroe.

Noel Neill ble 95 år gammel. Under et intervju med "Sons of Norway" i 2013, uttalte Noel at hun takket sine norske gener for sitt lange liv og gode helse. Det er reist en statue av henne som Lois Lane i Metropolis. Neill var også en populær modell.

Bildegalleri

Kilder

Wikipedia

Strandbuen

Stavanger Aftenblad