Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Odd Bjarne Vigre

Etablert/født: 1978
Virksom: 2019

Odd Bjarne Vigre er en Stavangerbasert musiker, og debuterte som soloartist i 2019.

Odd Bjarne Vigre er en Stavangerbasert musiker, og debutant som soloartist. Som musiker er han inspirert av mange ulike artister og sjangre, men har et nært forhold til norske artister som The September When, Bjørn Eidsvåg, Trygve Skaug, Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl og Vamp. På samme måte som flere disse artistene har Odd Bjarne Vigre talent for å skildre de store tingene i livet med små bokstaver, og synger om menneskelig kompleksitet på en lun og nær måte. Sjangermessig beveger han seg innen flere kategorier, men faller i hovedsak inn under pop.

Tidligere på 2000-tallet var Odd Bjarne vokalist, først i Copycatz og siden i Planet Parker, som ble en lokal suksess, med opptredener på utesteder i Stavanger og omegn. Noen fargerike år, en EP (Planet Parker) og en X-Factor-opptreden senere, er det tid for å prøve seg på egenhånd, med egne sanger og melodier.

Singelen «Veslegutten» er skrevet til Odd Bjarnes sønn. Den ble påbegynt tidlig i guttens barndom, men ble avbrutt av noen av livets spisse vendinger. Etterhvert som livet fikk en stødigere retning og stabiliserte seg på trygg grunn meldte behovet seg for å ferdigstille sangen til sønnen. Den ble sluppet 26. april 2019, i forbindelse med sønnens 20-årsdag.

Underveis i prosessen ble det klart at teksten vel så mye omhandlet ham selv. Som treet med sine årringer, ligger de ulike fasene i livet som merker i oss, og noen ganger er det nødvendig å rette oppmerksomheten mot den unge, usikre delen og minne om hva som er gode rettesnorer, trøstende og oppløftende ord på veien. På den måten ble «Veslegutten» en vise som strekker seg utover sin opprinnelige intensjon.

Singelen "Falle" er en hyllest til kjærligheten. Den forteller en historie om at livet kan ta overraskende vendinger til og med, eller kanskje spesielt, når du ikke søker endringer eller overraskelser, og at livet på livets premisser kan by på uventet kjærlighet. Den ble sluppet 21. juni 2019.

Singlene er forsmak på EP-en Med dine øyne som kom i august 2019.

I påvente av en full-lengder kom singelen "Bakgårdsromanse" mars 2020. Det er ei popvise som handler om kjærleik. Den drømmende og kompliserte typen.

Bildegalleri