Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Plazma Zatzuma

Etablert/født: 2002

Plazma Zatzuma fra Hovsherad/Moi spilte følelsesladet rock .

Plazma Zatzuma ble startet opp i mai 2002 , og hadde utspring fra bandet After Brygge. I løpet av kort tid hadde de demotape med støtte fra Norsk Musikkråd og Lund Rotary klubb, samt t-skjorter, på plass. Musikken var inspirert av Smashing Pumpkins, Foo Fighters ,Seigmen og Motopsycho. Gunnar Birkeland var manager i starten, deretter ble det Falko Weber.

Sjangeren ble beskrevet som emo-rock, hvor ting begynte rolig og fikk mer trøkk etter hvert.

Debutalbumet ble spilt inn i 2003 i Vennesla. Det var en blanding av rolig , melodiøs til tyngre låter. 30. mai dette året varmet bandet opp for Ingenting i Sokndal, De opptrådte på flere andre arrangementer, som Haua Rock, Zoom finalen i Stavanger, Kulturfestivalen i Dalane og Fjellparkfestivalen.

Plazma Zatzuma etablerte seg fort som et forrykende liveband, med en solid frontfigur i Rostøl.

I 2004 spilte bandet in en ep i Jailhouse Studio i Vennesla, denne gangen med noe jevnere og hardere musikk. Ingjerd Østrem (Moi), som deltok i Melodi Grand Prix samme år, var kordame. Dette året dro de på turne i Tyskland rundt påske. Bandet begynte å gå nye veier med sin egendefinerte «bandittrock» . De fikk god omtale i magasinet Scream, og ble kontaktet av det portugisiske plateselskapet Sound Riot Records. De varmet flere ganger opp for Silver , som bassist Surdal tidligere hadde vært medlem av.

Medlemmer i Plazma Zatzuma:
Yngve Rostøl -vokal
Trond Surdal-bass, vokal
Frank Surdal-gitar
Henning Eik- trommer

Se også: Svartedauen, Notification

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

Agder

Fædrelandsvennen

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙