Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Preacherman’s Daughter

Preacherman’s Daughter ble sagt å være den vakreste musikken fra Sandnes noensinne.

Preacherman’s Daughter begynte som en duo, da søstrene Kari Grethe Hjorthaug og Marit Hjorthaug Andersen, reiste til California, for å oppleve det stedet som Joni Mitchell hadde sunget så fint om. De likte seg ikke så godt, dermed gikk ferden videre til Australia. Der ble de to oppdaget av en produsent under en sangopptreden på gaten. Da ble det som kun skulle være en uke til seks. Vel hjemme ble låtskrivingsprossesen holdt ved like. Bakgrunnen for bandnavnet var at søstrenes farfar hadde vært en omreisende predikant. Gruppa hadde på sin side ikke et religiøst tema, men følte for å formidle noe.

De maskuline medlemmene av bandet ble holdt i bakgrunnen. Disse var: Kenneth Andersen (gitar), Øyvind Berekvam Klasson (trommer) og Eirik Lye (bass). Søstrene sang, samt vekslet på å spille gitar og piano. I og for seg ble dette et familieforetak, siden de besto av et søskenpar, et ektepar og et par fettere.

Preacherman’s Daughter signerte med selskapet Tuba, og satset på å trykke opp tusen eksemplarer av debutalbumet i første omgang. De fikk 11.000 kr av Norsk kulturråd, og satse ut på Norgesturné. De stakk av med seieren under konkurransen ZOOM-2000. I 2001 entret de NRK Rogalands studio for å spille inn plata «Frame This Moment», lydtekniker var Per Ravnaas. Låtene ble beskrevet som enkle og kompliserte i ett. Ellers kom det sammenligninger med Stevie Nicks og Fleetwood Mac. Albumet fikk god respons både inn – og – utenlands, spesielt i Frankrike og enkelte land i Asia.

Gruppa signerte etter hvert med plateselskapet CCAP, og skulle distribueres via EMI. Deres første utgivelse der ble femspors «Faded EP». Thomas Dybdahl og Øyvind Jakobsen fra Quadraphonics bidro her. Denne ble beskrevet som litt hissigere enn debuten, uten å miste det anstendige uttrykket. Bandmedlemmene mente selv at låtene spente seg fra sofistikert pop til ettertenksom melankoli. Søstrene skrev sangene, men følte selv at de begynte å bli mer påvirket av de resterende medlemmene. Bandet ble mer radiovennlige, bl.a. snurret stadig sangen «Beautiful Princess» under kronprinsbryllupet.

Bandet vant SR-bankens talentpris på 100.000 kr, som skulle brukes til å finansiere plate. De fikk også 22.000 kr til turnéstøtte fra fylkeskommunen. Preacherman’s Daughter danket bl.a. ut Kaizers Orchestra og Morten Abel i NRK Rogalands lytteravstemning, der de ble kåret til «årets lokalartist».

Etter et langt avbrekk, dannet Kari Grethe og Marit en ny duo, Søster.

Bildegalleri

Lenker

Kilder

Stavanger Aftenblad