Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ledende artister innen mørk alternativ elektronisk musikk.

Bandet ble til da Sigve og Svein ønsket å satse på et mer elektronisk og klubb-orientert lydbilde enn hva de gjorde i sitt goth / dark wave prosjekt, An Evening With Kisses. Resultatet at de startet Pride and Fall startet opp i 2000-2001 sammen med Per Waagen. Per hadde jobbet med Sigve på 90-tallet i en doom-metal band fra Stavanger som heter Vidvandre, der Sigve var vokalist og Per spilte trommer.

Pride And Fall slapp en demo kort tid etter, og kom ut med sitt debutalbum, Nephesh, i 2003, samt singelen "Paragon" på Metropolis Records i USA, og Memento Materia i Skandinavia.

Gruppen hadde sine første show utenfor Norge i 2004. Dessuten spilte de blant annet på Cyberia / X-Club i Nederland, Invitation Festival i Belgia og Dark City Festival i Skottland.

I slutten av 2005, utga bandet sin andre singel, web-utgivelsen "Border", og i 2006, kom deres andre album Elements of Silence. En versjon av plata inneholdt live versjon av sangen "December" som et skjult spor. Bandet turnerte Storbritania i mai 2006 sammen med Covenant på deres kort UK SkyShaper turn'e. De opptråde på Edwards no.8 i Birmingham, The Liquid Room i Edinburgh, Corporation i Sheffield og Islington Academy i London.

I 2011, besluttet Pride And Fall å produsere et nytt album for utgivelse tidlig i 2013. Albumet ble utgitt på Dependent Records, som gjenåpnet i 2009 og begynne å frigjøre fysiske CDer igjen i samarbeid med Metropolis Records. Denne utgivelsen het" Of Lust And Desire".I 2016 kom albumet "Red For the Dead, Black For the Mourning."

Medlemmer:
Sigve Monsen, Per Waagen, Svein Joar Auglænd Johnsen

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙