Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Randaberg mannskors historie går tilbake til 1918.

Første dirigent og inspirator var Knut E. Aanestad som ledet koret gjennom 30 år og avsluttet sin innsats med å ta med seg 14 godt voksne sangere på en 3 måneders USA-visitt i 1948. Turneen blant norsk-amerikanere der over ble en stor suksess.

Hans svigersønn, Torvald Viste, gikk etter hjemkomsten inn i Aanestads rolle, og koret ble forsterket med "yngre krefter" i 1954. Nye 30-års dirigenttid for en og samme leder, og stor etterspørsel både lokalt og regionalt viste at de mange menigheter og forsamlinger satte pris på korets sentrale, evangeliske budskap.

Nåværende dirigent, Birger Rygg, har dirigert koret fra 1979. Koret har i den tiden sunget inn 3 CD-er + en dobbel samleCD med noen nyere sanger i tillegg. Koret er ofte ute og synger i ulike sammenhenger både på møter, gudstjenester og sykehjem. De har også deltatt på en radiogudstjeneste og spilles også på lokalradioen. Koret har 3 ganger vært på tur til Danmark sammen med sine koner hvor også John Olav Larsen og Klaus Muff har deltatt.

Koret består, som så mange andre kor, av menn i "voksen" alder og har ca 20-30 medlemmer.